JAVNA USTANOVA PLETERNICA – Muzej privukao velik broj posjetitelja, a Terra Panonica kreće sa vrhunskim filmskim projekcijama

Datum objave: 12. 1. 2024. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Ovogodišnji nacionalni hit muzejske scene i interpretacijske baštine svakako je prošle godine otvoreni Muzej bećarca u Pleternici. Veliki interes posjetitelja za ovaj centar baštine Slavonije, Baranje i Srijema potvrđuju i brojke.

Ravnateljica Javne ustanove Pleternica, Jasna Hoffmann istaknula je zadovoljstvo dolascima brojnih zainteresiranih posjetitelja. “Broj posjetitelja je prešao 10 tisuća, a u ovih 10 mjeseci smo dobili i 3 vrlo važne nagrade što nas motivira da i u ovoj godini nastavimo sa kvalitetnom promocijom, ali i kreiranjem novog sadržaja u kategoriji baštine,” rekla je Hoffmann.

Prema statističkim podacima vidljivo je kako najveći broj posjetitelja, ako izuzmemo Požeško-slavonsku županiju, dolazi iz Zagreba i Zagrebačke županije. “Bez obzira na ove impresivne brojke i velik broj posjetitelja van naše, pa čak i slavonskih županija vjerujem kako ćemo i u ovoj godini ostvariti zavidan broj posjetitelja. Naravno da se to sve odražava na gospodarstvo, posebice na ugostiteljski sektor, ali to i je cilj ovakvih projekata da uz nova sredstva EU donesemo i novi priljev sredstava u privatni sektor,” rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Jednako vrijedno radi se i u susjednom Interpretacijskom centru Terra Panonica gdje je upravo postavljen novi kino projektor. “Konstantno unaprjeđujemo kvalitetu svih usluga stoga me veseli što je Ministarstvo kulture i medija odobrilo financijska sredstva za nabavku novog DSP projektora čime nam se otvaraju mogućnosti projekcije novijih i popularnijih filmskih naslov,” dodala je Šarić.

IZVOR: becarac.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn