JAVNA PRIZNANJA GRADA POŽEGE U 2023. – Grad Požega dobio je nove laureate

Datum objave: 01. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege održanoj 28. veljače, gradski vijećnici donijeli su Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Požege u 2023. godini. Odlukom Savjeta zaslužne građane i javna priznanja, u povodu Dana grada 12. ožujka dodijelit će se četiri javna priznanja.

Za POVELJU HUMANOSTI predložen je Ivica Mađarević
Ivica Mađarević, rođen je 25. lipnja 1970. godine u Požegi, u Vidovcima, umirovljeni je narednik Hrvatske vojske, a kao dragovoljac Domovinskog rata od lipnja 1991. godine sudjelovao je u brojim vojnim operacijama i akcijama za oslobođenje Požege i Republike Hrvatske. Poslije vojno-redarstvene akcije Hrvatske vojske i specijalne policije Republike Hrvatske „Bljesak“ (1. svibnja 1995. godine) i oslobađanja okupiranog područja zapadne Slavonije, nastavlja s radom u postrojbama 123. brigade pbr „RS“ i SzOP-a Požega, da bi se nakon umirovljenja zaposlio kao zaštitar u Općoj županijskoj bolnici Požega.
Mađarević je u posljednjih nekoliko godina aktivan je član i voditelj volonterske grupe dobrih ljudi, velikog srca „Sve za život“ koji svojim volonterskim i humanim radom pomaže  onkološkim bolesnicima

Za GODIŠNJU NAGRADU predložena je Željka Peška
Požežanka Željka Peška, članica je Hrvatske kuglačke reprezentacije za slijepe i slabovidne osobe i godinama postiže izvanredne sportske uspjehe.U svibnju 2022. godine sudjelovala je na 21. IBSA Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne osobe u Apatinu te pridonijela uspjehu Hrvatske reprezentacije koja je u konkurenciji devet reprezentacija, s osvojenih petnaest medalja bila najuspješnija reprezentacija na prvenstvu. Željka je na navedenom prvenstvu osvojila četiri medalje (zlatnu medalju u mješovitom paru s Duškom Božićem iz Osijeka, srebrnu medalju u kombinaciji, srebrnu medalju pojedinačno te brončanu medalju ekipno).

KOLEKTIVNA NAGRADA dodjeljuje se OŠ Dobriša Cesarić
OŠ „Dobriša Cesarić” u prošloj godini bila je prepoznatljiva po iznimnim aktivnostima učenika i učitelja Škole (44 različite izvannastavne aktivnosti i dodatne nastave) i okrunila se izvanrednim rezultatima i mnogim nagradama na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz različitih predmeta kao i na raznim smotrama i natječajima.

KOLEKTIVNA NAGRADA dodjeljuje se i Ženskom košarkaškom klubu Plamen Požega
Ženski košarkaški klub Plamen Požega pravni je sljednik Ženskog košarkaškog kluba Jedinstvo koji je osnovan u Požegi 1947. godine, a 1959. godine promijenio je ime u Košarkaški klub Požega. U nekoliko navrata Klub je bio pred ulaskom u prvu ligu.Kruna kontinuiranog kvalitetnog rada Kluba je ostvarena u sezoni 2021./2022. kada je Klub postao državni viceprvak. Nadalje, Klub je osvojio peto mjesto na Međunarodnoj ženskoj regionalnoj ligi (WABA) gdje je predstavljao Hrvatsku u EuroCupu u sezoni 2022./2023. Klub, uz seniorsku ekipu, danas ima pet kategorija mladih košarkašica, ukupno oko 70 košarkašica svih uzrasta i sve su uključene u natjecateljski dio. Svojim kontinuiranim kvalitetnim radom i postignutim rezultatima Klub je promovirao Grad  Požegu u Hrvatskoj i u svijetu.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn