JAKO NEVRIJEME POGODILO NOVU GRADIŠKU – Prijavljena šteta u više od 80 objekata, u pripremi i zečji nasipi

Datum objave: 17. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Obilna kiša koja je početkom vikenda padala diljem zemlje, posebne je probleme uzrokovala stanovnicima Nove Gradiške i okolice gdje je više od 80 domaćinstava zatražilo pomoć vatrogasaca. Sve raspoložive vatrogasne snage izišle su na teren, angažiran je i Stožer civilne zaštite, a dežurstva su nastavljena i tijekom noći

Da su, uz virusne epidemije kojima svjedočimo posljednjih godinu i pol, sve veći problem današnjice klimatske promjene i ekstremne meteorološke prilike, uvjerili su se, početkom vikenda, Novogradiščani. Obilna kiša koja je u petak, 16.srpnja padala diljem zemlje, iznimno je snažno pogodila Novu Gradišku, gdje su najviše stradali Lobino i prigradsko naselje Kovačevac.

Više od 80 domaćinstava zatražilo je pomoć koja se, uglavnom odnosila na ispumpavanje podrumskih prostorija, na teren su izišle sve raspoložive lokalne vatrogasne snage, angažirani su Županijski stožer 112 i Stožer civilne zaštite Grada, u pripravnosti su bili i zečji nasipi, a dežurstva su nastavljena i tijekom noći.

Najviše je stradalo Lobino naselje, nevrijeme nije poštedjelo ni Kovačevac gdje su lateralni kanali i slivnici, donekle uspjeli „pokupiti“ vodu, a probleme je uzrokovao i kanal između poljoprivrednih površina u Prvči, kao i oborinska kanalizacija. Nevrijeme je počelo oko 18.30, a do 20,15 u Novoj Gradiški je palo 176,8 mm kiše.

TEKST: S. T.             FOTO:Facebook JVP NG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn