IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA TZ NOVA GRADIŠKA – Mirisi i okusi Slavonije za turizam doživljaja

Datum objave: 24. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

tzSKUP

NOVA GRADIŠKA – Iako  u ukupnom udjelu turizma, za razliku od onog morskog, kontinentalni sudjeluje s tek 4 posto, potencijali su ogromni. Riječ je, osim toga, o specifičnoj ponudi, koja, u odnosu na ono što nudi Jadran, može trajati tijekom cijele godine. Zbog svega toga, priča o razvoju kontinentalnog turizma, priča je od strateškog značaja, ali i priča koja, itekako, ima budućnost . Jer, kontinent je destinacija koju treba upiti svim osjetilima.Svjesni su toga u Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška, ali i zadovoljni aktualnim brojkama koje potvrđuju da Slavoniju, iako još uvijek stidljivo, malo po malo, otkrivaju gosti.

Dokazuje to i povećani broj noćenja, kao i sve brojnije manifestacije čiji je krajnji cilj gostu ponuditi mirise i okuse kontinenta. I, mada su potencijali, poput Bogom dane prirode, još uvijek žive i sve prisutne tradicije već tu, za ozbiljniju priču kao i veći broj dolazaka, potrebna su znatna ulaganja, ali i jasne razvojne smjernice. Istaknuto je to na redovitoj izvještajnoj skupštini TZ Nova Gradiška, na kojoj su, uz jednoglasno prihvaćanje izvješća o prošlogodišnjem radu, dogovoreni i planovi za predstojeći period. Jer, područje grada i okolice, kao sastavnice PPS destinacije „Moja lijepa Slavonija kraj Save“ uistinu ima znatne potencijale za razvoj kontinentalnog turizma-od povijesne i kulturne baštine, do nadaleko poznate gastronomije i čarobnih prirodnih resursa.Osim toga, suvremeni svjetski putnici dobro znaju što od turističke destinacije žele, a Slavonci im, na sreću, uz urođeni osjećaj za dobrodošlicu i gostoprimstvo, itekako imaju što ponuditi.Jer, „u nedostatku značajnijih, povijesno važnih objekata, tradicija i authtonost, kultura i gastronomija, naši su najjači potencijalni turistički brendovi, ali i ono što su gosti već prepoznali. Stoga su tradicionalne manifestacije poput „Sarmijade i provijade“ koja će ove godine, 25.ožujka doživjeti svoje 7.izdanje, ali i relativno novog sadražja – Festivala kave i slavonskih kolača koji nas očekuje u mjesecu svibnju,priče koje moramo razvijati“, izjavila je Dinka Matijević, direktorica TZ grada.

Uz nadaleko poznato, odavno etablirano Novogradiško glazbeno ljeto, jedinstvene sadržaje Posavske poučne ceste, sve prepoznatljiviji božićni sajam.-Advent u našem gradu, ali i nove, tek osmišljene priče poput one o Muzeju Vojne krajine, najmlađi će grad u Hrvatskoj do kraja mjeseca travnja dobiti još jednu turističku atrakciju-Šetnicu novogradiških zanimljivosti uz potok Šumetlicu. Sadržaji su to s kojima bi, prije svega, trebalo upoznati agencije koje se bave receptivnim turizmom, ali i koji bi mogli zainteresirati školarce, sadržaji koji će pomoći u razvoju kontinentalnog turizma. I mada je pred nama još jako puno posla, razlozi za optimizam, itekako postoje, zajednički je zaključak članova Skupštine Turističke zajednice grada.

TEKST:S . Tarbuk       FOTO: S. T.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn