IZLOŽBA “ZELENO-PLAVO” – More u fotoobjektivu Slavonaca

Datum objave: 23. 1. 2015. | Kategorija: Kultura

DSC02758

POŽEGA – U organizaciji udruge GFR Film Video Požega večeras je u Galeriji “Ciraki” Gradskog kazališta Požega otvorena izložba fotografija “Zeleno-plavo”. Izložba je pripremljena u sklopu istoimene obrtničko-turističke manifestacije koja povezuje kontinentalnu i jadransku Hrvatsku a već tradicionalno se održava uz požeško Vincelovo.

Kako bi popularnu eno-gastro manifestaciju koja na najbolji način spaja boje, okuse i mirise “zelene” i “plave” Hrvatske obogatili novim sadržajem, iz udruge GFR Film Video uputili su sugrađanima poziv da pošalju svoje fotografije snimljene na moru u digitalnom obliku. Prema riječima predsjednika Udruge GFR Film Video Požega Željka Baloga, na poziv je stiglo više od 300 fotografija a odabrano je 32 autorska rada. Odazvali su se brojni autori različiti po životnom i fotografskom iskustvu, ali jedinstveni u namjeri da  predstave  iskrenu zadivljenost “zelenih” Slavonaca  plavetnilom mora i prirodnim ljepotama priobalja.

DSC02790

“Lijepo je vidjeti što naši ljudi kada odu u te plave prostore dožive i kako vide  krajolik koji je potpuno različit od našeg slavonskog pejzaža. Kreativnosti ne nedostaje, a ni ideja i inspiracije  da se to na ovaj način i u ovom formatu postavi pred nas. Zahvaljujem stoga organizatorima i svima koji su se javili na natječaj,” naglasio je gradonačelnik Vedran Neferović otvarajući izložbu.

Izložba je otvorena do 30.siječnja 2015. godine.

TEKST: S.Pok    FOTO: S.Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn