IZLOŽBA TATJANE KOSTANJEVIĆ – O Ženama Pticama, Šišmišima, Štrigama i Vodenbaburama

Datum objave: 11. 9. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA -Kreativna Tatjanina priča o ženi jakoj i krhkoj u isti mah, bajkovitoj i stvarnoj, samosvjesnoj i samoironičnoj i sveprisutnoj čeka vas do 8. studenog u Gradskoj knjižnici Požega – mjestu gdje snovi o boljima nama i boljem svijetu svaki put iznova postaju stvarnost.

U Galeriji Tunel Gradske knjižnice Požega postavljena je samostalna izložba akademske kiparice Tatjane Kostanjević “O Ženama Pticama, Šišmišima, Štrigama i Vodenbaburama”.

Nova izložba požeške akademske kiparice realizirana je uz podršku Ministarstva kulture i medija i svojevrstan je uvod u jesenski (izložbeni) program Knjižnice. Tatjana Kostanjević, iako vjerna svom umjetničkom iskazu obilježenom elegancijom i izazovim propitivanje, novom izložbom donosi i nova uzbuđenja posjetitelima. Njene Žene Ptice senzualne su koliko i animalističke, suvremene i glamurozne, a opet tako mitske i bajkovite. Od zanesenih balerina do neke nove Babe Jage, Tatjanina bića upletena su u tkanje snova, u zavodljivom svijetu u kojem svaki promatrač ima svoje mjesto.

Tatjana Kostanjević, rođena u Rijeci, samostalna je umjetnica koja živi i stvara u Požegi. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a svoj je rad dosad predstavila u okviru pedesetak samostalnih izložbi. Brojne su njezine skulpture postavljene i na javnim površinama. A bez spomeničke težine, ova “sobna izdanja” vješto se poigravaju volumenom i prostorom, ritmom i karakterom otvarajući novu dimenziju razumijevanja oduhovljene materije.

Kreativna Tatjanina priča o ženi jakoj i krhkoj u isti mah, bajkovitoj i stvarnoj, samosvjesnoj i samoironičnoj i sveprisutnoj čeka vas do 8. studenog u Gradskoj knjižnici Požega – mjestu gdje snovi o boljima nama i boljem svijetu svaki put iznova postaju stvarnost.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok/D.M.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn