IZLOŽBA MARIJE UJEVIĆ GALETOVIĆ U NOVOGRADIŠKOM MUZEJU – Jedinstvena prilika za upoznavanje sa suvremenim hrvatskim kiparstvom

Datum objave: 13. 3. 2018. | Kategorija: Kultura

MUZJE

NOVA GRADIŠKA – Skulpture i crteži naziv je izložbe kojom će se u prostoru Gradskog muzeja novogradiškim poklonicima umjetnosti predstaviti kiparica, akademkinja, Marija Ujević Galetović.

Ugledna hrvatska kiparica, akademkinja, članica Akademije znanosti i umjetnosti koja se usavršavala na londonskoj Central school of art, autorica brojnih izvedenih radova na otvorenom ili unutar arhitektonskih sredina od kojih svakako treba izdvojiti skulpturu u crkvi Svetog Pavla u Zagrebu, te onu Uzašašća u crkvi Svetog Nikole u Rijeci, Marija Ujević Galetović novogradiškoj će se publici predstaviti izložbom skulptura i crteža postavljenom u prostoru Gradskog muzeja, u četvrtak, 15.ožujka.

I ne brinite propustite li večer otvorenja, jer umjetničin postav ostaje u Novoj Gradiški do 20.travnja. a izložbu možete pogledati od ponedjeljka do petka ili po najavi, kad vama to odgovara.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: pozivnica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn