IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SILVIJE BUTKOVIĆ: Slavonijo, zemljo med vodama

Datum objave: 30. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

ĐAKOVO – U okviru programa “Svome gradu za blagdane” fotografkinja i književnica, članica Foto kluba Đakovo Silvija Butković pripremila je 26. samostalnu izložbu fotografija “Slavonijo, zemljo med vodama”.

“Slavonijo, zemljo med vodama! – izložba u nizu opusa fotografija Silvije Butković kao svojevrsni hommage Slavoniji koju je odavna zavoljela podarivši joj ovjekovječenost zaustavljena vremena objektivom umjetnice čiji zanos kreativne neiscrpnosti baštini ljubav kraju šokačkom,” napisao je u predgovoru izložbe Marko Sabljaković, mag. educ. Croat.

Silvija Butković rođena je u Osijeku 1964. godine, djetinjstvo je provela na otoku Lošinju, a sada živi i radi u Đakovu u Državnoj ergeli lipicanaca Đakovo (turizam i marketing). Do sada se vrlo uspješno okušala u umjetničkoj fotografiji, poeziji, prozi, haiku pjesništvu i haigama. Od 2005. godine do danas priredila je 26 samostalnih foto-izložbi.Njezini su foto-radovi primljeni na 170 skupnih izložbi u zemlji i svijetu. Sa svojim foto-izložbama gostovala je u 30-ak gradova u Hrvatskoj i izvan zemlje, uz Austiju, Mađarsku, Makedoniju i BiH. Kao aktivnoj članici FKK Đakovo dodijeljena joj je i plaketa Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije za 2010. Godinu, 2014. godine povelja zahvalnosti Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, a 2015. godine uručena joj je i Godišnja nagrada Grada Đakova za posebna ostvarenja na području kulture. Iz književnog stvaralaštva izdvajamo tri samostalne poetske zbirke: Dotaknuta snom, Oslobođena kap i Zapletena u mreže. Radovi joj se nalaze u 14 antologija haiku pjesništva u Japanu, u 2 antologije haiku pjesništva u Italiji i u 2 antologije haiku pjesništva u Hrvatskoj. U Japanu 2007. pripala joj je titula Master Haiga Artist (majstor umjetničke haige) kojom su potpisane njene haige sve do danas. Pjesme i prozni uradci nalaze joj se u 100 zbornika diljem Hrvatske. Članica je mnogobrojnih fotografskih i književnih udruga u Hrvatskoj.

Otvorenje izložbe planirano je za utorak, 1.prosinca 2020. u 18 sati u Đakovu u Kući Reichsmann (đakovačko korzo) uz prigodan glazbeni program Duo AH Đakovo.

TEKST: S. P.        FOTO: S. Butković

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn