PROMETNA INFRASTRUKTURA – Izgradnja nogostupa u Ulici Bana Josipa Jelačića u Rešetarima

Datum objave: 11. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Želeći povećati razinu prometne sigurnosti pješaka i standard uređenosti i opremljenosti naselja, Općina Rešetari nastavlja provoditi projekte čiji je dugoročni cilj podizanje kvalitete života svojih mještana. U tijeku su radovi na izgradnji nogostupa u Ulici Bana Josipa Jelačića ukupne vrijednosti 348.831,25 kn.

Povoljni vremenski uvjeti “idu na ruku” radovima na izgradnji nogostupa u Ulici Bana Josipa Jelačića u Rešetarima. Izvođač radova je tvrtka Ceste Požega d.o.o, a vrijednost projekta 348.831, 25 kuna. Od ukupnog potrebnog iznosa Općina Rešetari je za ovaj projekt osigurala 31,75 posto, odnosno 108.137,68 kuna, a preostali će dio biti financiran europskim sredstvima i sredstvima državnog proračuna kroz program LAG-a, temeljem Natječaja za provedbu tipa operacije 2.1.2. iz LRS „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Nogostup se gradi na južnoj stani ulice na dijelu od ulaza u Kožarsku, do semafora državne ceste (na Barbari). Riječ je o još jednom u nizu projekata kojim Općina Rešetari želi povećati razinu prometne sigurnosti pješaka te podići standard uređenosti i opremljenosti naselja što će, dugoročno, doprinijeti i većoj kvaliteti života tamošnjih stanovnika.

TEKST: S. T.        FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn