IZGRADNJA I MODERNIZACIJA CESTA – U obilasku aktualnih gradilišta župan Marušić posjetio Okučane, Novu Gradišku i Veliku Kopanicu

Datum objave: 23. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Želeći javnosti predstaviti neka od ovogodišnjih ulaganja u područje poboljšanja cestovne infrastrukture u Brodsko – posavskoj županiji, župan Danijel Marušić u pratnji zamjenika Stjepana Bošnjakovića i i ravnatelja županijske uprave za ceste Antuna Dukića posjetio je aktualna cestovna gradilišta Županijske uprave za ceste. U Novoj Gradiški na “gradilištu” novog kružnog toka susreo se s gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

Župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić u pratnji zamjenika Stjepana Bošnjakovića i ravnatelja Županijske uprave za ceste Antuna Dukića ovih je dana posjetio gradilišta cestovne infrastrukture i netom završene projekte na području Županije. Nakon “uvida u stanje” novoobnovljene dionice ceste u dužini od 2,5 kilometra u Bodegraju, Općina Okučani, službeni posjet nastavljen je u Novoj Gradiški, na gradilištu kružnog toka na Trgu kraja Tomislava, vrijednom milijun i 800 tisuća kuna, gdje je čelne ljude županije dočekao gradonačelnik Vinko Grgić.

” Ovo je jedno od šest detektiranih problematičnih prometnih točaka u gradu i četvrta koji rješavamo.Ostaju nam dvije koje će na red doći slijedeće godine- postavljanje semafora na raskrižju kod TANGA i kružni tok kod Puna. Nadam se da ćemo i to realizirati zajedno s Županijom. Zahvaljujem što je sudjelovala i u ovom projektu i rješavanju prometnih problema u najužem centru grada. I projekt kružnog toka i sadržaji koje smo mu dodalil, poput hortikulturnog uređena, značajno će izmijeniti izgled centra grada” upoznao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao kako se veseli završetku radova.

“Dosta se ulagalo u cestogradnju na području Nove Gradiške, sjetimo se kružnog toka kod “Kauflanda”, prebacivanja semafora na križanje nedaleko od benzinske pumpe, pa evo i ovdje gdje će uskoro niknuti novi kružni tok. Za slijedeću godinu ostaje nam još rekonstrukcija Potočne ulice. Uz sigurnost u prometu, doprinijet će to i ljepšem izgledu grada, a upravo je to ono čime se i vodimo ravnomjerno ulažući u sve gradove i općine na svom području, raspoređujući sredstva prema prioritetima potreba”, rekao je, prigodom “radnog” posjeta Novoj Gradiški, župan Marušić.

Kružni tok, prema riječima čelnog čovjeka ŽUC-a Antuna Dukića, čeka još završni sloj asfalta što će omogućiti njegovo puštanje u promet, a potom nastavak radova na popločavanju nogostupa i hortikulturnom uređenju. Radni posjet je završio na jedinoj lokalnoj cesti – Mala Kopanica – Novi Grad u općini Velika Kopanica, gdje će investicijom vrijednom 1,2 milijuna kuna biti izgrađeno novih 1,1 km.

TEKST: Simonida Tarbuk   FOTO: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn