IZBORNI USPJEH – S glasovima Fredu Matiću, Novogradiščani gradonačelniku Grgiću omogućili ulazak u Hrvatski sabor

Datum objave: 28. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Iako je iznimno niska izlaznost pokazala nedovoljnu zainteresiranost za europske teme, izbori su potvrdili i kako su birači, po prvi puta, glas poklonili onim političarima iza kojih stoje konkretni rezultati. Davajući preferencijalni glas SDP-ovom Predragu Fredu Matiću, učinili su to i Novogradiščani, omogućujući tako posredno gradonačelniku Vinku Grgiću odlazak u Hrvatski sabor.

I dok se prve reakcije na, relativno iznenađujuće, izborne rezultate još uvijek stišavaju, evidentno je kako je u zemlji s najmanjom izlaznošću, utakmica za mjesto u Bruxellesu, pod krinkom europskih tema, ipak primarno bila test najjačim političkim strankama kako stoje na domaćem terenu. Jer, za godinu dana su parlamentarni izbori, a u politici je to jako kratko vrijeme. I dok su neki na tom testu podbacili, drugi, manje ili više, dobro prošli, treći iznenadili, u Novoj Gradiški izbori su se pokazali i kao sjajna platforma za neke nove ljude čije politike daju rezultate i otvorili novu iznimnu priliku za razvoj Grada.

Birajući preferencijalnim glasom u Europski parlament SDP-ovog Predraga Freda Matića, Novogradiščani su, posredno, gradonačelniku Vinku Grgiću širom otvorili vrata Hrvatskog Sabora, nagrađujući ga tako i za pozitivne razvojne trendove u gradu. Osim toga, rezultati izbora pokazali su i kako je SDP vodeća politička opcija u gradu, što je, potvrdilo 35,81 posto birača, odnosno njih 1191, naspram 898 ili 27 posto, koliko ih je glasalo za HDZ. Zanimljivost izbora svakako predstavlja i činjenica kako je od tih glasova, njih čak 765 Fredovih, unatoč tome što je 11.na HDZ-ovoj listi bio aktualni župan Brodsko posavske županije, Novogradiščanin Danijel Marušić.

Potvrda je ovo politike gradonačelnika Vinka Grgića koju, čini se, sve više prepoznaju Novogradiščani, rezultat rada i truda na realizaciji projekata koji svakodnevno sve bolje pozicioniraju i grad, a Grgića kao jednog od stranačkih lidera, lokalnih čelnika dokazanih na terenu.

“Rezultati su pokazali da smo apsolutni pobjednici ovih izbora, ali i da smo zadržali primat i dominaciju u politici Nove Gradiške. Očito je da ljudi prepoznaju i cijene sve ono što radimo. Hvala svima koji su izašli na izbore i dali glas listi SDP-a i Fredu Matiću, omogućujući posredno i meni ulazak u Hrvatski sabor. Osobno, smatram to velikom povlasticom i odgovornošću i osobita mi je čast biti dio mehanizma koji pozitivno usmjerava našu domovinu. Moje srce je ogromno i ispunjeno i uložit ću dodatni trud da, s ciljem realizacije i podizanja kvalitete projekata važnih za Grad, dođem do svakog ministra, državnog tajnika i drugih institucija.“, izjavio je novi saborski zastupnik, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn