IZBORI 2021. – Sve više pretendenata za funkciju gradonačelnika Nove Gradiške

Datum objave: 25. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Izbori su pred vratima, a pretendenata za čelnu funkciju Grada svakim danom sve više. Neki od njih subotnju su špicu iskoristili za neformalno druženje sa sugrađanima, predstavljanje programa i prikupljanje potpisa, a potporu svojim kandidatima u Novu Gradišku su došli pružiti i nacionalno prepoznati političari

Iako funkcija gradonačelnika, uz ogromnu odgovornost, zahtijeva i određeno životno i profesionalno iskustvo, znanje i sposobnosti, čini se kako je riječ o, itekako, privlačnom poslu kojeg bi se, bez “po muke” voljeli uhvatiti mnogi. Potvrđuje to i činjenica kako je, s približavanjem datuma izbora, pretendenata za funkciju prvog čovjeka grada, svakim danom sve više. Neki od njih subotnju su špicu iskoristili za neformalno druženje sa sugrađanima, predstavljanje programa i prikupljanje potrebnih potpisa, a potporu svojim kandidatima u Novu Gradišku su došli pružiti i nacionalno prepoznati političari. Subotnju špicu za prikupljanje potpisa iskoristila je tako Ivana Trupina, SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu koju je podržao saborski zastupnik Arsen Bauk.

Iako se još uvijek ne zna je li lista potpuna i konačna, ali i tko će sve uspjeti prikupiti potreban broj potpisa, kako sada stoje stvari, za funkciju prvog čovjeka ili žene Grada Nova Gradiška, uz kandidate dvije najveće političke stranke-HDZ-a i SDP-a, natjecat će se i kandidati nekih manjih stranaka, ali i određeni broj onih nezavisnih. Jedna od njih je Mirela Relković, dugogodišnja novogradiška poduzetnica koja je startala s prikupljanjem potpisa u središnjoj gradskoj ulici.

Podršku birača planira tražiti i Krunoslav Pecarić, profesor hrvatskog jezika koji na izbore izlazi kao kanidat HSLS-a i Mosta.

kao i Josip Kuš, kanidat Domovinskog pokreta, kojeg je osobnim dolaskom u Novu Gradišku, podržala i Ružica Vukovac, saborska zastupnica i kandidatkinja za županicu Brodsko posavske županije.

TEKST: S. T.       FOTO: D. P./radioprkos.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn