IZBORI 2021. – Novogradiščani biraju šestog gradonačelnika

Datum objave: 15. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Iako je do lokalnih izbora još mjesec dana, broj zainteresiranih za funkciju prvog čovjeka grada Nova Gradiška sve je veći, a konačna lista na kojoj su, kao i uvijek, moguća i nova iznenađenja, još uvijek je otvorena. I dok su neki kandidate i programe već službeno predstavili, ostali će to učiniti narednih dana kada će uslijediti i prikupljanje potrebnih potpisa.

Nakon HDZ-ovog Ante Šolića u dva mandata, nezavisnog Josipa Mikšića, također u dva mandata, HDZ-ovog Davorina Slišurića, SDP-ovog Josipa Vukovića, nezavisnog Željka Bigovića te SDP-ovog Vinka Grgića, Novogradiščani će u svibnju birati svog šestog gradonačelnika

Iako su pojedinci s predizbornim aktivnostima počeli i puno prije svih zakonskih rokova, prema onoj kako su “ozbiljni političari u kampanji svaki dan”, od 14. travnja sve je i službeno. Lokalne izbore, jedan od najznačajnjih političkih događaja ove godine, Vlada je raspisala za 16.svibnja. Hrvatska će toga dana birati načelnike, gradonačelnike i župane- neposredno kao predstavnike izvršne vlasti, ali i općinska, gradska i županijska predstavnička tijela.Učinit će to i Novogradiščani, birajući svog šestog gradonačelnika. I dok su pojedinci s vlastitim ambicijama i službeno upoznali birače, konačna lista zainteresiranih još nije zatvorena, pa su moguća i brojna iznenađenja.

Za sada je poznato kako u izbornu utrku za čelne funkcije Grada, SDP šalje dvije žene – Ivanu Trupinu kao kandidatkinju za gradonačelnicu i dr.Ljepšu Rakas Vujčić, nositeljicu liste za Gradsko vijeće. Najavio je to na službenoj presici predsjednik stranke, Peđa Grbin, istaknuvši kako je, uz spoj mladosti i iskustva, riječ o timu koji “može stvoriti bolju sliku Nove Gradiške”.

I dok su SDP-ovci svoje uzdanice predstavili na “domaćem terenu”, Mirela Relković, uspješna novogradiška poduzetnica koja će na izbore kao nezavisna kandidatkinja, učinila je to putem javnog medijskog servisa. Uzdajući se u iskustvo, po još jedan gradonačelnički mandat ide HDZ-ov Davorin Slišurić, a za funkciju čelnog čovjeka Nove Gradiške natjecat će se i kandidat HSLS-a, Krunoslav Pecarić, prof. hrvatskog jezika i književnosti.

Po novi mandat, s iskustvom ali i brojnim uspješno realiziranim projektima, ide i Vinko Grgić, ovaj put kao nezavisni kandidat, spreman, “s Gradom u srcu”, uz podršku sugrađana, ekipu mladih i iskusnih stručnjaka i pripremljenih stotinjak projekata vrijednih oko 250 milijuna kuna, nastaviti tamo gdje je stao.

Nakon HDZ-ovog Ante Šolića u dva mandata, nezavisnog Josipa Mikšića, također u dva mandata, HDZ-ovog Davorina Slišurića, SDP-ovog Josipa Vukovića, nezavisnog Željka Bigovića te SDP-ovog Vinka Grgića, ime šestog novogradiškog gradonačelnika bit će poznato nakon 16. svibnja.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: D.Pok/F.S./M.R./ V. G.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn