IZBORI 2021- HSS i SU zajedno na Lokalne izbore 2021.

Datum objave: 21. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Hrvatska seljačka stranka i Stranka umirovljenika potpisale su koalicijske sporazume o zajedničkom izlasku na Lokalne izbore 2021. u Brodsko-posavskoj županiji i gradu Slavonskom Brodu.

Koalicijski sporazum je rezultat dugogodišnje uspješne političke suradnje na županijsko razini i osobnog povjerenja.Zamjenik predsjednika HSS-a Davor Vlaović rekao je da je Sporazum rezultat zajedničkih programskih odrednica posebice kada se govori o poljoprivrednim umirovljenicima koji imaju najniže mirovine u Hrvatskoj i postaju socijalno ugrožena skupina građana. “Zajednički ćemo brinuti o očuvanju života u Slavoniji i Brodsko-posavskoj županiji kroz programe za mlade, obrtnike, poduzetnike, poljoprivrednike i umirovljenike. U Županijskoj skupštini bit ćemo glas svih njih i zato pozivam sve žitelje Županije da iziđu na izbore, da daju glas ovoj Koaliciji, da daju glas nama, mi ne šutimo već argumentirano raspravljamo o svim važnim temama.Naša županija mora biti županija koja će osigurati mladima obrazovanje, zaposlenost u Županiji na pristojno plaćenom radnom mjestu – zelenom radnom mjestu.Brodsko-posavska županija mora prestat biti sirovinska baza, a neprerađeni poljoprivredni proizvodi moraju biti na stolovima vrtića, bolnica, škola i domovima umirovljenika. Kratki lanci opskrbe moraju zaživjeti.Stočarima nije dostupno poljoprivredno zemljište, općine nisu raspisale nove natječaje. U Županijskoj skupštini i općinskim vijećima poljoprivredno zemljište će biti problematika koju ćemo rješavati. Skladišni kapaciteti i hladnjače su do sada samo pusta obećanja, mijenjat ćemo takav odnos prema poljoprivredi,” rekao je Davor Vlaović.

U ime Stranke umirovljenika sporazume su potpisali Stjepan Rakitić i Željko Vlaisavljević. Rakitić je rekao da nakon izbora očekuje bolji život za 36.000 umirovljenika u Brdsko-posavskoj županiji jer 80% umirovljenika pripada kategoriji koja će dobiti covid-dodatak što znače da mnogima mirovina nije dostatna za puko preživljavanje.

“Naš zadatak je vratiti povjerenje birača u nas političare. U kampanji ćemo govoriti javno o korupciji, razlozima odbijanja Zakona o porijeklu imovine. Svi načelnici i gradonačelnici se hvale izgrađenim cestama, domovima i silnim novcima utrošenim u investicije. Bilo bi korektno da na kraju mandata podnesu izvještaj o tomu koliko su osobno prihodovali i što su stekli u mandatu. Svaka kuna potrošena iz općinskog, gradskog ili županijskog proračuna mora biti javna i transparentna i dostupna našim građanima i na web stranicama i svim drugim kanalima prijenosa informacija.Sva naša nastojanja moraju biti znanstveno podržana od visokoškolskih ustanova i Sveučilišta Slavonski Brod za koje sam se uvijek zalagao.“ dodao je Valović.

TEKST: S. P.     FOTO: ŽO HSS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn