IZBORI 2021 – HSLS I MOST U NOVOJ GRADIŠKI: Po prvi puta u Hrvatskoj svi kandidati u kampanji učitelji i profesori

Datum objave: 27. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Krunoslav Pecarić, kandidat HSLS-a za gradonačelnika Nove Gradiške i nositelj liste HSLS-a za Gradsko vijeće Nove Gradiške profesor je hrvatskog jezika i književnosti. Njegova zamjenica Koraljka Šimić učiteljica je razredne nastave koja je već 25 godina u školstvu. Osam nositelja listi u kampanji na lokalnim izborima u Novoj Gradišci su učitelji i profesori.

Krunoslav Pecarić, kandidat HSLS-a za gradonačelnika Nove Gradiške i nositelj liste HSLS-a za Gradsko vijeće Nove Gradiške održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio svoju kandidaturu. U strankama su svjesni svih loših situacija koje su zadesile Grad Novu Gradišku, te smatraju kako zajednički duh HSLS-a kao najstarije stranke i MOST-a kao jedne od najmlađih ima iskustvo, mladost i polet da u zajedničkom cilju ostvare što bolje rezultate na predstojećim izborima.

Pecarić je najavio da će kao gradonačelnik Nove Gradište odrediti novi smjer funkcioniranja Grada, kako bi se otvorili novi putevi za njegov razvoj. „Potreban nam je novi početak. Zajedničkim snagama HSLS-a i MOST-a graditi ćemo bolju budućnost ovoga grada“, rekao je Pecarić. Istaknuo je kako imaju veliku prednost jer iza sebe nemaju nikakvih „repova ni mrlja“, a njihovo dugogodišnje iskustvo u sektoru obrazovanja daje im ozbiljan pristup i želju za promjenama: „Možemo promijeniti smjer u kojem Gradiška ide, možemo biti transparentni, možemo dati puno bolje. Poboljšat ćemo obrazovanje, dići ćemo gospodarstvo, širiti poduzetništvo. Naš tim će dati sve od sebe da ovaj grad bude bolji.“

Glavne smjernice programa „Novi smjer za Novu Gradišku – Zajedno za novi početak“ na koje će dati poseban naglasak su transparentnost proračuna, reorganizacija školstva i obrazovnih institucija, zapošljavanje mladih, razvoj gospodarstva, poboljšanje poduzetništva, te energetika. Na konferenciji se predstavila Koraljka Šimić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, a MOST-ova predstavnica Snježana Jureković, profesorica hrvatskog jezika i knjižničarka, rekla je kako je do koalicije sa HSLS-om došlo radi toga što su tražili sličnosti, a ne razlike. Ujedinjene stranke žele preuzeti čvrstu ulogu vođenja grada koji žele učiniti boljim gradom za sve njegove stanovnike.

TEKST: S. P./ Press          FOTO: HSLS

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn