IZASLANSTVO GRADA PAKRACA U ŠVICARSKOJ – S investitorima i gospodarstvenicima o poslovnoj suradnji

Datum objave: 30. 9. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

PAKRAC – Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca boravila je proteklog tjedna u Švicarskoj, posredstvom Ženskog poduzetničkog centra, u posjetu Ženevi, Bernu i Zürichu kako bi predstavila potencijale ulaganja i ekonomske suradnje u pakračke turističke, poljoprivredne, ali i gospodarske projekte.

Boravkom u Švicarskoj, gradonačelnica Blažević u društvu Morene Fabić – Mičetić, pročelnice za gospodarstvo Grada Poreča, te Sanele Dropulić, direktorice Ženskog poduzetničkog centra, a pod okriljem projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva, u kojemu je Pakrac aktivni sudionik već treću godinu, ostvarene su brojne prezentacije ulagačkog potencijala kao i kvalitetni networking sa švicarskim gospodarstvenicima i investitorima, a radi buduće ekonomske suradnje.

Domaćini izaslanstvima Grada Pakraca, Grada Poreča i Ženskog poduzetničkog centra u gradu Bernu i Zürichu bili su veleposlanica RH u Švicarskoj Andrea Bekić, uz Zlatka Šešeta, dugogodišnjeg švicarskog poduzetnika hrvatskih korijena i aktivnog člana Ženskog poduzetničkog centra. Izaslanstvo je ugostila u Genevi i Vesna Batistić Kos, hrvatska veleposlanica stalne misije RH pri UN – u i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, s ciljem prezentacije pri najuglednijim međunarodnim institucijama projekata Grada Pakraca, Poreča i Ženskog poduzetničkog centra.

“Ovo je najbolji mogući trenutak za vaš posjet i pripremu prezentacija pred međunarodnim institucijama koje imaju sjedište u Genevi svega što Hrvatska, Pakrac, Poreč i Ženski poduzetnički centra nude za suradnju, jer naša država iduće godine predsjedava Europskom Unijom i trebaju nam sadržaji kojima ćemo pokazati sve naše potencijale. Napose jer iako je sjedište UN-a u New Yorku, gotovo sva logistika i provedbena infrastruktura ove organizacije je u Genevi, te će nam biti veliko zadovoljstvo promovirati i vaše projekte svjetskoj zajednici koja ovdje djeluje, najavila je hrvatska veleposlanica stalne misije RH pri UN – u i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. A projekata koji dolaze iz zapadne Slavonije za međunarodnu suradnju je doista puno, što je u proteklim danima gradonačelnica Pakraca i iznimno sadržajno prezentirala uz brojne kontakte sa zainteresiranim švicarskim gospodarstvenicima i ulagačima.

“Ovo je bila izuzetna prilika dovesti na švicarsko tržište sve što Pakrac danas ima i može ponuditi ulagačima. Od naše poduzetničke zone koja ima odličnu infrastrukturu i potencijal ekonomskog razvoja u državi, do brojnih ulagačkih oaza u kontinentalni turizam, proizvodnju hrane, drvo-prerađivačku industriju. No, nisam propustila napomenuti pred švicarskim domaćinima kako Pakrac ima dva stoljeća dugu tradiciju poduzetništva, što je jako važno kada poslujete s gospodarstvenicima kakvi su u Švicarskoj gdje ugled, dugogodišnje uspješno poslovanje i tržišna nazočnost puno znače. Radujem se i činjenici da je Pakrac otvorio mogućnost za prezentacije u Ujedinjenim narodima svog kulturnog, povijesno, te gospodarskog značaja, te mislim da je ovo samo početak velikog projekta suradnje sa Švicarskom i svemu što to tržište može donijeti zapadnoj Slavoniji,” ocijenila je svoj posjet gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

IZVOR: Grad Pakrac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn