IZ POLICIJE – Uhvaćeni počinitelji veće broja teških krađa koji su krali i provaljivali na području tri slavonske županije

Datum objave: 16. 7. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u zajedničkoj suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske uprave vukovarsko srijemske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe. Radi se o 27-godišnjaku i 21-godišnjaku s područja Općine Belišće , koji su na području tih policijskih uprava, tijekom lipnja i srpnja počinili nekoliko desetaka kaznenih djela teške krađe.

Slavonskobrodski policajci ih sumnjiče da su 18./19. lipnja, na području Sibinja i Brodskog Stupnika, počinili tri kaznena djela teške krađe. Dakle, provalili su u dvije pekarnice i trgovinu. Potom su iz unutrašnjosti otuđili nekoliko tisuća kuna (blagajnički polog), paket čokoladica, više komada soka u limenkama, više desetaka šteka raznih cigareta, više pakiranja kave, te druge prehrambene proizvode.

Osječko-baranjska policija ih sumnjiči da su u vremenu od 8. lipnja do 2. srpnja, na području osječko-baranjske, počinitelji su provalili u više trgovina, ugostiteljskih objekata i objekata koji se bave uslužnim djelatnostima, te u parkirani autobus iz kojih su otuđili računalo, tablet, alkoholna pića, cigarete, novce i gorivo. Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provalili su u osam poslovnih i prodajnih objekata na prostoru tržnice u ulici Ilirskog preporoda u Županji iz kojih su otuđeni dnevni utršci. Oštećenim je prouzročena materijalna šteta više desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici protiv 21-godišnjaka i 27-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu.

TEKST: S. P.      FOTO: PU BP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn