IZ POLICIJE – Prijevara, narušavanje reda i mira, pronalazak mina

Datum objave: 09. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske u protekla 24 sata zabilježili su slučaj prijevare u Pakracu, pucanje iz plinskog pištolja u Grabarju te pronalazak minsko eksplozivnih sredstava kod mjesta Dereza.

Prijevara u Pakracu
U četvrtak, 8. travnja 2021., policijskim službenicima je prijavila 51-godišnja predstavnica trgovačkog društva sa područja Pakraca, da je u rujnu i listopadu 2020., sa 28-godišnjakom sa područja Lipika, dogovorena prodaja građevinskog materijala, koji je isti preuzeo, a da do današnjeg dana nije uplatio ugovoreni iznos od više tisuća kuna, te se smatraju prevarenim. Zaprimljena kaznena prijava dostavlja se na daljnje postupanje nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Narušavao javni red i mir pucanjem iz plinskog pištolja u Grabarju
U četvrtak, 8. travnja 2021., oko 21 sat, u Grabarju, (Kutjevo), 53-godišnjak je pucnjevima iz plinskog pištolja narušavao javni red i mir. Pištolj i pet preostalih streljiva su mu oduzeti i protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava
U četvrtak 8. travnja 2021., oko 9.50 sati, u šumi nedaleko mjesta Dereza, 44-godišnjak je prilikom izvođenja šumskih radova, pronašao ručnu bombu zaostalu iz rata. Pronađeno ubojito sredstvo su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

TEKST: S. P. / PU PS          FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn