IZ POLICIJE – Pet prometnih nesreća i petorica pod utjecajem alkohola zadržana do otrežnjenja

Datum objave: 20. 7. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom proteklog vikenda, na području PU požeško-slavonske evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu i to tri na području Požege i po jedna u Mihaljevcima i Završju.

U subotu 18. srpnja 2020., oko 3,35 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Požegi, zatečen je 19-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,88 promila upravljao mopedom koji nije bio registriran. Istoga dana oko 14.20 sati u ulici Šijačka cesta u Požegi, zatečen je 41-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,58 promila upravljao osobnim automobilom. Također u subotu, oko 23.10 sati u Ulici Stjepana Radića u Pleternici, zatečen je 46-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,42 promila upravljao osobnim automobilom.

U nedjelju 19. srpnja, par minuta iz ponoći, u Ulici Tina Ujevića u Požegi, zatečen je 48-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,07 promila upravljao osobnim automobilom. Iste noći oko 1 sat iza ponoći, u Ulici Stjepana Radića u Vidovcima, zatečen je 26-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,08 promila upravljao osobnim automobilom.

Kako je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja svi su smješteni u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će im izdani prekršajni nalozi.

Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Proteklog vikenda, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su i mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 119 prekršaja. Od toga broja ističu se 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 55 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 9 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas. Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 124 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 2,58 g/kg. Tijekom vikenda zatečena su dva počinitelja, koji su ranije evidentirani kao počinitelj prometnih prekršaja (recidivist) i to prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i alkoholiziranosti.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn