ISPOD SVAKE CIVILIZACIJSKE RAZINE – Vanjski prostor Gradskog kazališta Požega NIJE zamjena za javni WC!

Datum objave: 25. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Vrijeme pandemije te uvedenih restrikcija ukazalo je i na nove probleme s kojima se susreću građani;, pa tako i onaj kada u gradu “stisne” mala ili velika nužda.No, koristiti za to vanjske površine gradskih ustanova ispod svake je civilizacijske razine. A upravo s tim problemom susreću se već duže vrijeme u Gradskom kazalištu Požega. Iz Gradskog kazališta, primili smo priopćenje koje donosimo u cijelosti.

Tužna je činjenica da vanjski prostor oko Gradskog kazališta Požega te sam prolaz do ulaza Uprave, pojedinci koriste za vršenje nužde svih oblika. Unatoč videonadzoru i pisanim upozorenjima, ovakve nepodopštine sve su češće. Takvi pojedinci očito ne razmišljaju o tome da netko treba iza njih i počistiti, da u kazalište svakodnevno dolaze drugi građani prolazeći pored izmeta, da netko u tom prostoru radi, a već sada Gradsko kazalište Požega ima zavidnu galeriju videomaterijala.

Bez obzira što u gradu ne radi javni WC koji je prije više godina otvoren, pojedinci trebaju shvatiti da vanjski  prostor Gradskog kazališta Požega nije njegova zamjena te da prekršitelji snose i zakonske sankcije. Naime, Zakon o prekršajima predviđa sankcije za ove rabote, pa će se novčanom kaznom do 2.000,00 kn kazniti osoba koja vrši nuždu na javnom mjestu, a dvostruko više ona koja pokazuje spolni organ. Kako vršenje nužde u praksi traži i malo striptiza, moguće je da kazna naraste i do visine prosječne neto plaće u RH.

U ovom trenutku jedino što možemo, a to je apelirati na svijest pojedinaca koji trebaju promisliti što bi oni učinili da netko počini nuždu na njihovom kućnom pragu.

Ravnateljica i djelatnici Gradskog kazališta Požega

TEKST: S. P./Priopćenje              FOTO: Gradsko kazalište Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn