INVESTICIJA HRVATSKIH CESTA U POŽEGI – Rekonstrukcija državne ceste vrijedna oko 13 milijuna kuna

Datum objave: 18. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Dionica državne ceste D38 kroz grad Požegu, odnedavno je veliko gradilište. Hrvatske ceste d.o.o. iz Zagreba su u svom planu investicijskog održavanja državnih cesta dale izraditi projekt rekonstrukcije državne ceste DC38 kroz grad Požegu u duljini od ukupno 3,02 kilometra.

“U fazi projektiranja, radi složenosti projekta isti je podijeljen na sedam faza. Lokacijska dozvola je dobivena za sve faze, a građevinska dozvola, za sada, za fazu I i VII. Na ukupnoj duljini će se nalaziti šest kružnih tokova, a u fazi I, jedan i u fazi VII, dva kružna toka ,” pojasnila je Tamara Pajić iz Službe odnosa sa javnošću Hrvatskih cesta. Nakon dobivanja građevinske dozvole faza 1 i 7 su uvrštene u redovan plan investicijskog održavanja za ovu godinu, a nakon raspisivanju javnog natječaja navedeni radovi su ugovoreni sa tvrtkom „Promet građenje“ d.o.o iz Požege, dok je nadzor radova ugovoren sa Institutom IGH d.d. iz Zagreba.

“Faza I se provodi u duljini od 550 metara i počinje u Cerničkoj ulici prije mosta preko Orljave (zapadni ulaz u Požegu) te završava sa kružnim tokom u Cerničkoj ulici. Faza VII je duljine oko 300 metara i predstavlja u stvari dva kružna toka na kraju dionice koja je predviđena ovom rekonstrukcijom. Prvi kružni tok je ispred tvrtke „Zvečevo“ na križanju ulica kralja Zvonimira i Osječke, a drugi u nastavku preko mosta ispred nekadašnjeg autobusnog kolodvora, točnije na križanju Osječke i Industrijske ulice,” nastavlja Pajić.

Ukupno ugovorena vrijednost radova obje faze je 10,348 milijuna kuna bez PDV-a, dok nadzor za izvođenje radova stoji 424,37 tisuća kuna, također bez PDV-a, a sredstva su osigurana iz proračuna Hrvatskih cesta d.o.o. Prema ugovoru rok izvođenja je 9 mjeseci, a kako je izvođač uveden u posao 1. travnja ove godine očekuje se da bi ova tri kružna toka zajedno sa 850 metara obnovljenog kolnika trebala biti izgrađena do kraja prosinca ove godine.

TEKST: S. P./ J. T.           FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn