INTERPRETACIJSKI CENTAR TERRA PANONICA – Od subote ponovno kino u Pleternici

Datum objave: 07. 1. 2022. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – U multimedijalnoj dvorani Terra Panonica, uz brojne zabavne i kulturne sadržaje, Pleterničanke i Pleterničani svih uzrasta moći će uživati i u kino projekcijama filmova. Program kreće već u subotu, 8. siječnja u 18:00 sati sa prikazivanjem kultnog crtića hrvatske proizvodnje iz radionice Croatia filma – Čudesna Šuma.

Mnogobrojni upiti proteklih godina bili su vezani upravo uz kino projekcije filmova u novoobnovljenoj dvorani Terra Panonica, a početak 2022. godine donosi i organizirane projekcije kultnih klasika, posebice namijenjenih dječjem uzrastu. “Kao što smo i najavljivali u protekloj godini jedan od naših glavnih ciljeva je potpuna iskoristivost dvorane i stavljanje njenih mogućnosti na raspolaganje našim građanima. Ohrabreni brojem posjeta u protekloj godini, kao i interesom za naš stalni postav izložbe prirodne baštine koji sadrži i vožnju vlakićem, animirani film i virtualnu stvarnost, odlučili smo započeti s projekcijama filmova, ali i kazališnim predstavama kao i cjelovečernjim koncertima,”rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Publika će tako moći uživati u dječjem vikend programu svaki drugi vikend u mjesecu, dok će svaki četvrti vikend rezerviran za kulturu. Ravnateljica ICTP, Jasna Hoffmann pak ističe kako je unatoč pandemijskoj godini koja nije išla na ruku razvoju turizma, napose u Slavoniji, Centar dobitnik nagrade “Simply the best” u kategoriji novi projekti u turizmu. “Rezultati u prošloj godini su jako dobri, no ne želimo stati samo na tome, želimo rasti, razvijati i stvarati nove vrijednosti i uspomene u Pleternici. Želja nam je našim najmlađima, djeci, i svima koji se tako osjećaju pružiti kvalitetan sadržaj te ujedno podržati domaću filmsku produkciju,”ističe Hoffmann.

Program kreće već u subotu, 8. siječnja u 18:00 sati sa prikazivanjem kultnog crtića hrvatske proizvodnje iz radionice Croatia filma – Čudesna Šuma

TEKST: S. P./Grad Pleternica  FOTO:S. Pok/ kino.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn