INTERPRETACIJSKI CENTAR TERRA PANONICA – Dobitnik nagrade „Simply the best” u kategoriji novi projekt u turizmu!

Datum objave: 24. 11. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Interpretacijski centar „Terra Panonica” dobitnik je godišnje nacionalne nagrade „Simply the best” u kategoriji novi projekti u turizmu.

Interpretacijskom centru Terra Panonica vrijedno priznanje dodijeljeno je na 22. izdanju Turističke burze “Put”, jednom od najznačajnijih turističkih susreta u Hrvatskoj koji okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelje turističkih usluga, te predstavnike sustava turističkih zajednica i turističke novinare.

Burza se održava svake godine u drugoj hrvatskoj destinaciji, a prošla je zbog pandemije održana prije dvije godine u Gradcu. Osim radno-poslovnog dijela, kojem je osnovni cilj predstavljanje sadržaja i novosti u turističkoj ponudi, program je upotpunjen upoznavanjem odredišta domaćina i njegove ponude, stručnim raspravama i prezentacijama te aktivnim druženjem sudionika. Sve ovo burzu Put čini cijenjenim poslovnim događanjem, ali i zanimljivim i vrijednim studijskim putovanjem. To najbolje potvrđuje činjenica da je u njenom zadnjem izdanju sudjelovalo gotovo 160 predstavnika devedesetak turističkih subjekata iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine te predstavnici desetak domaćih i inozemnih medija.

U okviru burze dodijeljene su tradicionalne godišnje nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu – „Simply the best“. Riječ je o nagradi koja je utemeljena 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA i specijalizirani turistički magazin „Way to Croatia“. Nagrada se dodjeljuje u pravilu u 6 kategorija od kojih je 5 stalnih ( Ugostiteljstvo; Manifestacije; Putnička agencije; Inovativni projekti; Osoba), a jedna je promjenjiva. U procesu predlaganja sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko-ugostiteljskog sektora.

Interpretacijski centar Terra Panonica nagradu je dobio, kako stoji u obrazloženju, “za inovativni pristup prezentaciji lokalne kulturno-povijesne baštine, čime je ostvarena jedinstvena turistička infrastruktura, a time i značajno oplemenjena turistička ponuda destinacije.” Svečanosti dodjele nagrada prisustvovala je i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

TEKST: S. P                  FOTO: facebook.com/terrapanonica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn