INFRASTRUKTURNI RADOVI U KAPTOLU – Izgradnja nogostupa kroz najprometniju ulicu

Datum objave: 19. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

nogo

KAPTOL –U Kaptolu su u tijeku radovi na izgradnji 900-metarskog nogostupa uz najprometniju cestu u toj općini, kroz cijelu Vetovačku cestu do tamošnje osnovne škole.

“Ovo je najprometnija naša ulica koja ima jako puno kamionskog tranzita pa je nužno potrebno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno školske djece koja prolaze upravo tim pravcem u školu. Zahvaljujem ŽUC-u kao investitoru što će nam riješiti taj problem, ali i problem odvodnje oborinskih voda na tom potezu. To je dugo očekivana investicija za općinu Kaptol vrijedna oko 600 tisuća kuna,” naglasio je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić uz zahvalu Požeško-slavonskoj županiji i ŽUC-u na ovoj investiciji. Radove izvodi zajednica ponuditelja, nekoliko tvrtki s područja Požege, Promet gradnja i Niskogradnja Marjanović. Zaposlena je isključivo domaća radna snaga.

nogo 2

“Ovaj posao je dugo planiran no došao je na red kada su osigurana i sredstva. Odlično je što se na takvim investicijama angažiraju domaće tvrtke, jer svaka investicija je odmah povezana i s otvaranjem radnih mjesta. Mi potenciramo i tražimo da sve projekte i investicije rade naše tvrtke, jer svaka kuna koja se uloži u županiju uložena je novo radno mjesto. Ovo je centralni dio Kaptola, ovdje su sve institucije, škola, igrališta i sportski tereni, mjesto gdje se organiziraju sve manifestacije, pa je nužan sigurniji promet,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Uz ove radove, započeli su i radovi energetske obnove na zgradi Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu koja bi u narednih šest mjeseci trebala zasjati u novom ruhu. Na zgradi osnovne škole obnovi će se vanjska ovojnica zgrade, postaviti toplinska izolacije vanjskog zida, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu te zamjena vanjske drvene stolarije. Tim radovima se planira uštedjeti više od 50 posto energije, a ukupna vrijednost radova je 1,06 milijuna kuna.

TEKST: S.P./ D.K.      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn