INFRASTRUKTURNI RADOVI – U Jakšiću se koristi svaki trenutak lijepog vremena

Datum objave: 08. 10. 2016. | Kategorija: Društvo

jn

JAKŠIĆ – Infrastrukturni radovi na području općine Jakšić nastavljaju se nesmanjenim intenzitetom. Dok traje lijepo jesensko vrijeme nema zastoja, a to potvrđuju i jučer završeni radovi na uređenju i rekonstrukciji cesta koje su oštećene u poplavama.

“Procjena šteta na ovim cestama koje su napokon uređene bila je 450 tisuća kuna i PDV. Kad smo izradili troškovnik vrijednost je bila nešto veća, 520 tisuća kuna. Nositelj radova su Hrvatske ceste, a prije ovih radova sanirali smo i uredili ceste na drugim dijelovima općine, nešto vlastitim sredstvima, a nešto uz pomoć Županijske uprave za ceste. Na ovim  cestama postavljene su bankine i odrađuju svi drugi popratni radovi posebice na uređenju i izmuljivanju kanala koji su stvarali velike probleme uslijed velikih padalina, no to se više neće događati.U sklopu ovih radova u Mlinskoj ulici te ulici Vilima Korajca izrađena su i dva propusta, a sve je odrađeno i sanirano u ulicama pokraj Željezničke stanice,”rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

nn

Radilišta su posjetili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i zamjenik Ferdina Troha. “Vesele me svi radovi na području naših lokalnih jedinica. Svjedoci smo i na ovim primjerima da su poplave učinile mnogo štete. Radimo i poduzimamo sve da saniramo ali i sve ono što je nužno kako u budućnosti ne bi do poplava dolazilo.Moramo stvoriti sve preduvjete za stanovnike koji ovdje žive i spriječiti uništavanje njihove imovine uslijed obilnih padalina,” naglasio je župan Tomašević. Prema riječima načelnika Kovačevića u tijeku su i pripreme za izgradnju autobusnog ugibališta u Cerovcu. Dogovori sa Hrvatskim cestama u završnoj su fazi, aizgradnja bi trebala biti dovršena do kraja ove godine.

“U skladu sa mogućnostima brinemo o ravnomjernom ulaganju u sva naselja na području općine, stoga već sada razmatramo zahtjeve, potrebe i prioritete kako bi sve mogli uvrstiti u proračun za 2017. godinu,” zaključio je načelnik Kovačević.

TEKST: S.P/D.K.        FOTO: D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn