INFORMATIVNO PRAVNI CENTAR – Besplatna pravna pomoć za stanovnike Požeško – slavonske županije

Datum objave: 12. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Informativno pravni centar iz Slavonskog Broda, uz potporu Ministarstva pravosuđa, od 1. srpnja provodi projekt „Pravna pomoć građanima Zapadne Slavonije“ kojim pruža besplatnu pravnu pomoć zainteresiranim građanima. Besplatnu pravnu pomoć u Požegi odvjetnica IPC-a će pružati dana 13. i 20. kolovoza 2020. godine u prostorijama Požeške kuće (Trg Sv. Trojstva 1) u vremenu od 9 do 13 sati.

Cilj projekta je poboljšanje teritorijalne dostupnosti i osiguranje pružanja primarne pravne pomoći osjetljivim društvenim skupinama u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Provođenjem projektnih aktivnosti olakšat će se pristup informacijama i primarnoj pravnoj pomoći socijalno isključenim i marginaliziranim skupinama, s posebnim naglaskom na mlade, žene, starije i nemoćne osobe u gradskim i ruralnim područjima, te na taj način dati značajan doprinos ostvarenju temeljnog načela vladavine prava – jednakost svih građana pred zakonom.

Besplatnu pravnu pomoć odvjetnica IPC-a će pružati dana 13. i 20. kolovoza 2020. godine u prostorijama Požeške kuće (Trg Sv. Trojstva 1) u vremenu od 9 do 13 sati.

 IPC je organizacija civilnog društva utemeljena radi pružanja besplatne pravne pomoći socijalno ugroženim skupinama stanovništva pri ostvarivanju njihovih ljudskih i građanskih prava i za jačanje civilnog društva i aktivnog građanstva na području naše lokalne zajednice i šire regije. IPC je registriran 12.06.2002. godine, a nastao je transformacijom Pravnog Centra američke humanitarne organizacije International Rescue Committee koji je započeo s radom u Slavonskom Brodu 1998. godine.

TEKST: S. P.        FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn