INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Završna konferencija projekta “Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja”

Datum objave: 26. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – “Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja” naziv je još jednog uspješno realiziranog projekta Industrijskog parka Nova Gradiška. Projekt vrijedan 1 117 501,20 kuna čiji je cilj razvoj sustava za potporu održivom zapošljavanju ranjivih skupina na tržištu rada ulaganjem u nova znanja i vještine u skladu s lokalnim/regionalnim potrebama i zahtjevima, na završnoj su konferenciji predstavili Marijana Škara Ivković univ.spec.oec, u ime nositelja i Slavica Štefanac, predstavnica Pučkog otvorenog učilišta AMC Nova Gradiška

Iza Industrijskog parka Nova Gradiška još je jedan uspješno realiziran projekt čiji su ciljevi i ishodi predstavljeni na završnoj konferenciji. Riječ je o projektu vrijednom 1 117 501,20 kuna pod nazivom “Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja, projektu čiji je cilj razvoj sustava za potporu održivom zapošljavanju ranjivih skupina na tržištu rada ulaganjem u nova znanja i vještine u skladu s lokalnim/regionalnim potrebama i zahtjevima.

Uz usklađenu ponudu i potražnju na tržištu rada, tijekom proteklih 27 mjeseci provedbe, projektom je povećana konkurentnost gospodarstva i kvalitete života u Brodsko-posavskoj županiji, razvijena lokalna i regionalna partnerska mreža tržišta rada s posebnim naglaskom na zapošljavanje pripadnika ranjivih skupina, dizajniran i razvijen Klub za zapošljavanje, provedeno 5 motivacijskih radionica i 9 Klubova za zapošljavanje, održana promocija i potpora poticanja zapošljavanja ranjivih skupina.

Kroz projektne aktivnosti 74 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina pohađalo je projekte osposobljavanja i usavršavanja, za što su, po završetku, dobili i uvjerenje. Riječ je o najugroženijim i dugotrajno nezaposlenim osobama, mladima bez radnog iskustva, ženama iznad 45 godina starosti, osobama s niskim stupnjem obrazovanja, kao i onima s intelektualnim teškoćama, a krajnji rezultat je 5 zavarivača, 24 polaznika sa znanjem CNC obrade metala, 29-ero njegovatelja i njih 9 koji su edukacijom uspješno usvojili osnove njemačkog jezika. Uz zadovoljne polaznike i provoditelje projektnih aktivnosti, završnoj su konferenciji nazočili i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i direktor Industrijskog parka Nova Gradiška, Marko Ivković mag. oec.

TEKST: S. T.         FOTO: IPNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn