INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – U Tehnološkom inkubatoru prvi stanari, tvornica čarapa Jadran razmišlja o otvaranju proizvodnog pogona

Datum objave: 12. 3. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA –  Nakon što je službeno otvoren prošlog kolovoza, Tehnološki inkubator, najveći tehnološko-poslovni objekt na širem novogradiškom području, posljednjih dana dočekuje i svoje prve “stanare”. Uz novopotpisane ugovore s poduzetnicima zainteresiranim za korištenje suvremeno opremljenih poslovnih i uredskih prostora, kraju se privode i intenzivni razgovori s predstavnicima tvornice čarapa Jadran d.d. koja je iskazala interes za otvaranjem proizvodnog pogona, što potvrđuje kako je projekt IPNG vrijedan 30 milijuna kuna bio pametna investicija.

Od kolovoza prošle godine Nova Gradiška je, zahvaljujući novootvorenom Tehnološkom inkubatoru, mjesto tehnoloških inovacija. Riječ je o projektu Industrijskog parka vrijednom gotovo 30 milijuna kuna čiji je cilj razvoj visoko kvalitetne poduzetničko poslovne infrastrukture, privlačenje novih investicija temeljenih na znanju i naprednim tehnologijama, te, u konačnici stvaranje novih radnih mjesta za sve stanovnike zapadne Slavonije. Prostor Tehnološkog inkubatora prostire se na pet tisuća četvornih metara i sadrži ukupno 50 opremljenih uredskih i proizvodnih jedinica, spremnih za sve aktualne i buduće poduzetnike, novoosnovane star-up-ove, kao i kreativno-digitalno orijentirana poduzeća kojima je, uz znanje djelatnika po pitanju podrške i razvoja poslovanja, na raspolaganju i co-working prostor, te sala za sastanke, prezentacije i edukacije. Dokaz da je riječ o pametnoj investiciji je i trenutna iznimna popunjenost kapaciteta, a novi je ugovor, s jednom zagrebačkom tvrtkom, sklopljen i ovih dana.

Uz suvremeno opremljene poslovno-proizvodne prostore i neposrednu blizinu auto-ceste, za sve buduće stanare Tehnološkog inkubatora tu je i model subvencioniranog cjenika, kao mjera pomoći i privlačenja poduzetnika-najam prostora već od 5 kuna plus režije po kvadratnom metru u prvoj godini poslovanja, 10 u drugoj, 15 u trećoj, te 20 kuna, što je i puna tržišna cijena za četvrtu i sve daljnje godine poslovanja, kao i 50 kuna s uključenim režijama za urede. Jedinstveni prostor Tehnološkog inkubatora prepoznala je i Tvornica čarapa Jadran d.d., vodeća tvrtka u proizvodnji i prodaji ženskih, muških i dječjih čarapa u regiji, koja je iskazala interes za otvaranjem proizvodnog pogona. Nakon posjete prostoru, u suradnji s Industrijskim parkom, Uprava tvrtke Jadran-tvornica čarapa d.d.predstavila je plan proširenja svoje proizvodnje te ispitala interes za potrebnom dostupnom radnom snagom, prvenstveno šivačicama na širem novogradiškom području području, s kojima će narednih dana biti obavljeni razgovori.

TEKST: S. P.       FOTO: IPNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn