INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Sjajan primjer sinergije lokalnih škola i tržišta rada

Datum objave: 14. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nastojeći povezati lokalne škole s tržištem rada Industrijski park Nova Gradiška završio je s projektnim obukama 7 učenika srednje Elektrotehničke i ekonomske škole za CNC operatere-glodanje u teoretskom i praktičnom dijelu.

Shvaćajući kako je budućnost obrazovanja i zapošljavanja u međusobnoj suradnji i sinergiji škola i tržišta rada, Industrijski park Nova Gradiška ovih je dana završio s projektnim obukama 7 učenika srednje Elektrotehničke i ekonomske škole za CNC operatere-glodanje u teoretskom i praktičnom dijelu. Obuku učenicima na najmodernijem, 5-osnom CNC obradnom centru s robotskom ćelijom nabavljenom kroz projekt InovaNet učenicima je održao Luka Bilešić, djelatnik IPNG-a, magistar inženjer strojarstva.

Tijekom jedinstvene edukacije koja kombinira teoriju i praksu, učenici su imali priliku usvojiti znanja o izvedbi i načinu rada CNC glodalice, vrstama alata i njihovih prihvata, mjernim uređajima i mjerenju pomoću pomičnog mjerila, kao i teorijska znanja o CNC programiranju unutar ShoMill-a i programiranje 5- osnog obradnog centra DMG DMP 70. Cilj Industrijskog parka ,koji već neko vrijeme uspješno surađuje s novogradiškim srednjim školama, je putem stručnih obuka budućim mladim stručnjacima, možda i svojim zaposlenicima, prenijeti teorijska i praktična znanja kako bi novim stečenim kompetencijama i vještinama postali spremni za tržište rada.

TEKST: S. T.                  FOTO: IP NG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn