INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Prva konferencija projekta “Poslovni kompas”

Datum objave: 26. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA -U okviru projekta “Poslovni kompas” tvrtke Industrijski park čiji je cilj pružiti potporu razvoju poduzetništva, unapređenju konkurentnosti i poslovne uspješnosti malih i srednjih poduzeća s područja Brodsko-posavske županije, održana je prva konferencija na temu lokalnih, nacionalnih i EU natječaja na području Grada Nova Gradiška.

Industrijski park Nova Gradiška u okviru projekta “Poslovni kompas” ovih je dana, za sve “aktualne” i buduće poduzetnike, organizirao konferenciju na temu „Lokalni nacionalni i EU natječaji na području Grada Nova Gradiška“. Prva je to od projektom predviđene tri konferencije čiji je cilj sve zainteresirane informirati o mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata, umrežavanje i internacionalizacija poslovanja. Uz organizatore i nositelje projekta, predavači na konferenciji bili su predstavnici TERA Tehnopolisa-tehnologijsko-razvojnog centra iz Osijeka, Centra za razvoj Brodsko posavske županije i Grada Nova Gradiška, koji su lokalne poduzetnike upoznali s dostupnim mjerama za pomoć gospodarstvenicima, vrstama financiranja putem kreditnih linija, otvorenim natječajima, potporama na razini grada i županije, oblicima poslovne podrške, kao i programima i mogućnostima povezivanja s ostalim poduzetnicima i institucijama.

Cilj projekta “Poslovni kompas” ukupne vrijednosti 555.460,58 kuna je, podsjetimo, pružiti potporu razvoju poduzetništva, unapređenju konkurentnosti i poslovne uspješnosti malih i srednjih poduzeća s područja Brodsko-posavske županije, kao i povećati stopu preživljavanja novoosnovanih poduzeća kroz usluge poslovne podrške, unapređenjem poslovanja te poticanjem povezivanja i međusobne suradnje MSP-ova i potpornih subjekata. Uz promicanje i razvoj poduzetništva na lokalnoj razini stvaranjem povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća te razvojem visoko kvalitetnih usluga poslovne podrške, dugoročno će to povoljno utjecati i na regionalni razvoj i unaprjeđenje konkurentnosti županije. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a intenzitet potpore iznosi 75 posto.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: IPNG

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn