INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Proizvodnja i distribucija zaštitnih vizira za medicinsko osoblje

Datum objave: 08. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Rotary klubovi u Hrvatskoj, među kojima i onaj iz Nove Gradiške, zajedno s tvrtkom H2 komunikacije iz Samobora, novogradiškim Hladnim valom i Industrijskim parkom Nova Gradiška, pokrenuli su humanitarnu akciju proizvodnje i distribucije zaštitnih vizira za medicinsko osoblje od Dubrovnika do Osijeka

Liječnici, medicinske sestre kao i brojni drugi djelatnici unutar zdravstvenog sustava, posljednjih su dana, slijedom pandemije koronavirusa, junaci koji stručno i nesebično, s prve crte, brinu o zdravlju cijele nacije. U takvim je okolnostima, njihova, kao i zaštita pacijenata od moguće zaraze, prijeko potrebna. Nastojeći prepoznati potrebu i pomoći tamo gdje je pomoć najpotrebnija, rotary klubovi u Hrvatskoj, među kojima i onaj iz Nove Gradiške, zajedno s tvrtkom HD komunikacije iz Samobora, novogradiškim Hladnim valom i Industrijskim parkom Nova Gradiška pokrenuli su humanitarnu akciju proizvodnje i distribucije zaštitnih vizira za medicinsko osoblje od Dubrovnika do Osijeka.

Od početka akcije hrvatski su rotarijanci pripremili donaciju od 12 tisuća vizira, a broj se svakim danom povećava. Uz vizire, brojni su klubovi donirali i velike količine medicinske zaštitne opreme širom zemlje. Donirani viziri proizvod su domaće tvrtke Hladni val koja posluje u Industrijskom parku Nova Gradiška, a prethodno su prošli test za primjenu u bolnici. Izrada vizira financirana je sredstvima prikupljenima akcijom Rotary kluba Zagreb Medveščak, a uz neophodnu zaštitu medicinskog osoblja od širenja zaraze, omogućit će i lakše obavljanje redovite medicnske skrbi, sigurnu terapiju i boravak u bolnici pacijentima koji su danas, više nego inače, izloženi riziku po zdravlje i život.

TEKST: S. T.    FOTO: jutarnji.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn