INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Povezivanje Nove Gradiške i Lipika

Datum objave: 22. 7. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Da su za uspjeh, kako na pojedinačnoj, tako i na društvenoj razini, iznimno važni i socijalni kapital i mreža kontakata, zna svaki poduzetnik jer znanja i vještine se dokazano povećavaju dijeljenjem. S tim na umu, vjerujući i u mogućnost suradnje, Industrijski park Nova Gradiška ovih su dana posjetili voditelj Centra umjetne inteligencije Lipik Dejan Iličić i direktor Lipičke razvojne agencije Lira Darijan Husko.

Promišljajući o mogućoj suradnji, Industrijski park Nova Gradiška, jednu od najprivlačnijih pouzetničkih zona za investitore, ovih su dana posjetili voditelj Centra umjetne inteligencije Lipik, Dejan Iličić i direktor Lipičke razvojne agencije Lira, Darijan Husko. Uz priliku za upoznavanje s prostorom, novonabavljenim CNC obradnim centrom s robotskom rukom, gosti iz Lipika saznali su i što rade “stanari” inkubatora-tvrtke Hladni Val doo, Impall, Sixth bith, MotionPlay, kao i djelatnici CEKOM-a za napredno inženjerstvo.

Prilikom radnog posjeta Dejan Iličić je održao prezentaciju o Centru umjetne inteligencije Lipik koji je diljem Hrvatske zainteresirao više od tisuću mladih za pohađanjem obuke programera umjetne inteligencije , te u samo godinu dana rezultirao impresivnim osnivanjem 20-ak start-upova iz područja umjetne inteligencije. Adam Đanić, direktor Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška predstavio je projekt CEKOMA, kapitalnu priču čiji je objekt u izgradnji, visokotehnološka oprema u fazi nabave, a projektne aktivnosti u tijeku.

S obzirom na to da Industrijski park ima iskustvo u edukacijama iz područja CNC obrade metale i robotike, a CEKOM će, u vrlo kratko vrijeme postati najveći istraživačko-razvojni centar na ovim područjima, prostor za mogućnost suradnje između Industrijskog parka, Centra umjetne inteligencije, kao i Lipičke razvojne i turističke agencije itekako postoji, nakon posjeta zaključili su budući potencijalni partneri.

TEKST: S. T.               FOTO: IPNG

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn