INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA – Petodnevna obuka iz CNC programiranja u okviru projekta međugranične suradnje

Datum objave: 08. 7. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Uz investicije i razvoj gospodarstva kao “core business”, Industrijski park Nova Gradiška, jedna od najatraktivnijih nacionalnih ulagačkih zona, kontinuirano se pozicionira i kao mjesto novih znanja, edukacija i umrežavanja. Potvrdila je to i upravo završena petodnevna obuka iz CNC programiranja, provedena u okviru projekta iNnovaNet, iz programa: Interreg – IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina- Montenegro

Vjerujući kako su nova znanja, razmjena iskustava i umrežavanje ključni za uspjeh u svakom poslu, uz investicije i razvoj gospodarstva kao “core business”, Industrijski park Nova Gradiška, jedna od najatraktivnijih nacionalnih ulagačkih zona, kontinuirano se pozicionira i kao mjesto edukacija i stručnih usavršavanja. Potvrdila je to i upravo završena petodnevna obuka iz CNC programiranja, provedena u okviru projekta iNnovaNet, iz programa: Interreg – IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina- Montenegro na kojoj su sudjelovali projektni partneri iz razvojnih agencija ZEDA (BiH), Tehnopolis (MNE), Grada Gradiška (BiH), Tehničke škole Gradiška (BiH), kao i profesori novogradiških Elektrotehničke i ekonomske te Industrijsko obrtničke škole.

Obuku i projektne aktivnosti u Industrijskom parku Nova Gradiška vodio je Luka Bilešić, magistar inženjer strojarstva IPNG-a te članovi projektnog tima Marko Ivković, Marijana Škara Ivković i Larisa Vukušić. Svi polaznici obuke tijekom petodnevnog “treninga” imali su priliku vidjeti i novi 5-osni obradni centar s robotskom ćelijom, nabavljen upravo u okviru ovog projekta, Inovativne tehnologije za jačanje poslovanja poduzeća i unapređenje poslovnog okruženja (iNnovaNet). Projektni partneri iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, osim sudjelovanja na obuci, upoznali su se i s radom “tvrtki stanara” u inkubatorima IPNG-a i posjetili Elektrotehničku i ekonomsku kao i Industrijsko obrtničku školu Nova Gradiška.

Cilj projektne obuke bio je polaznicima prenijeti osnove iz CNC programiranja, povezati ih s tvrtkama i institucijama tehničke struke te ih upoznati s novom CNC opremom Industrijskog parka koja će biti na raspolaganju za edukaciju učenicima i poduzetnicima s ciljem stjecanja novih znanja iz područja CNC programiranja i robotike. Za kraj stručnog druženja, djelatnici IPNG-a, kao dobri domaćini, za sudionike obuke su organizirali druženje i networking na novootvorenim Gradskim bazenima, kako bi goste iz susjednih zemalja što bolje upoznali sa sadržajima koje nudi Nova Gradiška, kako u gospodarskom, tako i društveno-kulturnom smislu, jer, uz kvalitetne infrastrukturne uvjete i administrativnu jednostavnost, upravo su takvi sadržaji ono što privlači investitore, te određenu ulagačku zonu čini atraktivnom i prepoznatljivom.

TEKST: S. Tarbuk              FOTO: IPNG

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn