IP NOVA GRADIŠKA – Milijun kuna bespovratnih sredstava za projekt „Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja“

Datum objave: 28. 3. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ovih je dana, na konferenciji „Zaposli se u Hrvatskoj“, lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja dodijelio 58 ugovora ukupne vrijednosti od oko 47 milijuna kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih milijun kuna tom je prigodom potpisao i Industrijski park Nova Gradiška za projekt „Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja“ vrijedan 1.117.501,20.

Slijedom bogatog ranijeg iskustva u poticanju zapošljivosti ranjivih skupina i uspješne realizacije projekata vrijednih više od 3,5 milijuna kuna, kojima je, kroz različite trening programe i edukacije, dodatne vještine steklo više od 290 polaznika, Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja“.

Riječ je o projektu prijavljenom u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza III“, financiranom iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 1.117.501,20 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 89 posto, odnosno milijun kuna. Ostatak vrijednosti projekta vlastitim će sredstvima financirati Industrijski park.

Cilj projekta je pružiti potporu zapošljavanju ranjivih skupina kroz unapređenje stručnih znanja i vještina putem motivacijskih radionica, radionica Kluba za zapošljavanje, kao i programa usavršavanja i osposobljavanja (CNC obrada metala, zavarivač, njegovatelj/njegovateljica, osnove njemačkog jezika) za 85 polaznika – nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina te učenika s intelektualnim poteškoćama. Trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca a partneri Industrijskom parku na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška.

“ Riječ je o projektu čiji je cilj pozitivno utjecati na statistiku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vezanu uz stanje nezaposlenosti u Brodsko-posavskoj županiji, stoga mi je veliko zadovoljstvo naglasiti kako uskoro krećemo u njegovu provedbu kojom će se kroz stjecanje novih znanja i vještina potaknuti zapošljavanje ranjivih skupina našega društva. Projekt će, osim toga, doprinijeti konkurentnosti gospodarstva Grada Nova Gradiška i županije budući da su edukacije usklađene s lokalnim i regionalnim potrebama tržišta rada.“, izjavio je prilikom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Adam Đanić. Uz Industrijski park, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava , istog je dana na konferenciji „Zaposli se u Hrvatskoj“, održanoj 26.ožujka u Zagrebu, lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja, dodijelio 58 ugovora ukupne vrijednosti od 46,8 milijuna kuna.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: IPNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn