INDUSTRIJSKI PARK NG – „Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja“ novi projekt vrijedan 1,1 milijun kuna

Datum objave: 02. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – „Učenjem do znanja- znanjem do zapošljavanja“ naziv je projekta Industrijskog parka Nova Gradiška i partnera-Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, Obrtničke komore Brodsko posavske županije i novogradiške Industrijsko-obrtničke škole, europske“priče“ vrijedne 1,1 milijun kuna, gospodarske i snažne socijalne komponente usmjeren onim najranjivijima.

Točka najintenzivnijih gospodarskih i projektnih aktivnosti u gradu, Industrijski park Nova Gradiška, nositelj je projekta „Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja“, predstavljenog uvodnom konferencijom. Priča je to vrijedna 1,1 milijun kuna, financirana sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020“, projekt koji će Industrijski park, u sljedeća 24 mjeseca, provoditi s partnerima-Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, Obrtničkom komorom Brodsko posavske županije i novogradiškom Industrijsko-obrtničkom školom.

Riječ je o jedinstvenom projektu snažne gospodarske i socijalne komponente čiji je cilj razvojem sustava za potporu održivom zapošljavanju ranjivih skupina, potaknuti usklađenje ponude i potražnje na tržištu rada te pridonijeti povećanju konkurentnosti gospodarstva i kvalitete života u Brodsko posavskoj županiji. Kroz projektne aktivnosti 85 posto nezaposlenih pripadnika ranjivih društvenih skupina pohađat će programe osposobljavanja i usavršavanja, s planom da ih čak 91 posto do kraja „procesa“ program uspješno završi i za to stekne diplomu ili potvrdu. Polaznici će se u okviru projektnih aktivnosti osposobljavati za zanimanja zavarivač/ TIG- 5 polaznika, MAG-10 polaznika, REL-10 polaznika, plamenom- 5 polaznika, CNC obrada metala- 30 polaznika, njegovateljica-20 polaznika te osnove njemačkog jezika-10 polaznika, pri čemu će glavnu ulogu imati Industrijsko obrtnička škola.

Ciljne skupine projekta su najugroženije i dugotrajno nezaposlene osobe, mladi bez radnog iskustva, žene starije od 45 godina, sobe s niskim stupnjem obrazovanja i osobe s intelektualnim teškoćama. Projekt „Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja“ na uvodnoj su konferenciji predstavili u ime nositelja, Adam Đanić, direktor IPNG i Ivana Vončina Toplek, te u ime partnera-Dinko Glad iz HZZZ Područni ured Slavonski Brod, profesor Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko obrtničke škole, te u ime Obrtničke komore Brodsko posavske županije, Ljiljana Soch. Projekt i njegov značaj u gospodarskom i edukativnom smislu, pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, Ivana Trupina, ističući kao njegovu posebnu važnost-socijalnu komponentu, jer riječ je o projektu uključivom prema marginaliziranim skupinama društva koji će poboljšati njihovu zapošljivost. „ Novi projekt Industrijskog parka Nova Gradiška nastavak je pozitivnih razvojnih trendova u gradu .Kada smo krenuli u ovaj mandat, obećali smo povećati zaposlenost i konkurentnost našeg gospodarstva. Ponosni smo na brojke kojima trenutno baratamo a koje pokazuju kako je u gradu povećana zaposlenost i smanjen broj nezaposlenih.“, upoznala je na uvodnoj konferenciji projekta „Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja“ zamjenica gradonačelnika, Ivana Trupina.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn