IN MEMORIAM – Umro je Oliver Dragojević

Datum objave: 29. 7. 2018. | Kategorija: Scena

oliverpxlsanjinstrukic1200px

SPLIT – U Splitu je u 71. godini života umro Oliver Dragojević, legenda hrvatske glazbene scene. Dragojević je umro jutros u 5 sati u splitskoj bolnici, godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća. Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu, sina Dina i blizance Davora i Damira.

Oliver Dragojević bio je jedan od najpoznatijih pjevača u Hrvatskoj, nego i na području cijele bivše Jugoslavije. Glazba ga je pratila kroz cijeli život, otkad je kao mali upisao glazbenu školu u Splitu, u kojem je i rođen 1947. godine. U glazbenoj karijeri koja je potrajala dulje od 50 godina Oliver je dobio ogroman broj nagrada, kako glazbenih tako i državnih, a bio je omiljen na cijelom području bivše Jugoslavije.

Bio je jedan od rijetkih hrvatskih glazbenika koji su punili velike i poznate dvorane i u inozemstvu. Nastupao je tako u čuvenom njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji i Opera Houseu u Sydneyu. Posljednji put je javno nastupio 15. listopada u HNK Split na koncertu “Vjeruj u ljubav”, kojeg je organizirala Županijska liga protiv raka.

IZVOR: index.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn