IN MEMORIAM – Preminuo novogradiški župnik Branko Gelemanović

Datum objave: 04. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – U 61. godini života i 35. godini svećeništva od posljedica koronavirusa preminuo je vlč. Branko Gelemanović, svećenik Požeške biskupije i župnik Župe Bezgriješnog začeća blažene djevice Marije u Novoj Gradiški

Od posljedica koronavirusa, u 61. godini života i 35.godini svećeništva, u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku, preminuo je vlč. Branko Gelemanović, svećenik Požeške biskupije i župnik Župe Bezgriješnog začeća blažene djevice Marije u Novoj Gradiški. Vijest je to koja je rastužila novogradiške vjernike, jer riječ je o svećeniku koji je bio omiljen u svakoj župi u kojoj je službovao, osobi koja je svojim životom i radom ostavila neizreciv trag u vjerskom i kulturnom životu zajednice. Vlč.Gelemanović zaslužan je za početak obnove crkve BZBDM i zidnih oslika, a proteklih je godina, od kako je došao na mjesto župnika novogradiške župe, pokrenuo i niz drugih vrijednih akcija.

Sprovod preminulog župnika s propisanim ograničenim brojem sudionika bit će na Gradskom groblju u Novoj Gradiški u nedjelju, 6. prosinca u 15 sati.

TEKST: S. T.               FOTO:pozeska-biskupija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn