ILIJANINI PLESAČI POTVRDILI IZVRSNOST – Uz šest prvih mjesta, Marta Matošević sveukupna pobjednica natjecanja u Zagrebu

Datum objave: 17. 10. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Plesači Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar sudjelovali su 17. listopada na 8. Dječjim susretima “Budućnost u nama” koja je organizirala Udruga Um, Duh i Tijelo – gombalište iz Zagreba. Na manifestaciji festivalsko- natjecateljskog karaktera Požežani su nastupili sa sedam koreografija te osvojili šest prvih i jedno treće mjesto po ocijeni stručnog žirija. Marta Matošević sveukupna je pobjednica natjecanja s najviše osvojenih bodova za koreografiju Kum- Kum.

8. Dječji susreti “Budućnost u nama”  festivalsko – natjecateljskog karaktera održani su u skladu s epidemiološkim mjerama pa je dio programa izveden uživo na pozornici Centra za kulturu Travno, dok je dio prijavljen u obliku video prezentacije.
Požeški plesači predstavili su se sa sedam koreografija, a većina grupnih je prijavljena putem videa. Na pozornici Centra za kulturu Travno nastupila je grupa suvremenog plesa 4.razreda osnovne škole s koreografijom “Mozart i Mozartine” te solisti Petar Galović, Iva Marjanović i Marta Matošević. U video izdanju predstavljene su koreografije starijih plesačica “Be stronger and believe”, “Feel the vibration” i solo Anamarije Jakoubek “So close”. Unatoč neuobičajenom nastupu, Ilijana i njeni plesači prevladali su sve izazove i potvrdili kvalitetu svog rada. Rezultati nisu izostali.

“U ovim doista ograničavajućim vremenima uspjeli smo realizirati gostovanje i još k tome vrlo uspješno. Svih sedam koreografija u video i uživo izvedbi zaslužile su nagrade stručnog žirija – šest prvih i jedno treće mjesto te posebna nagrada za Martu Matošević kao sveukupnu pobjednicu natjecanja s najviše osvojenih bodova za koreografiju Kum – Kum. Osobno sam najviše ponosna na njihovu hrabrost i snalažljivost da bez generalne probe stupe na scenu u potpuno novo okruženje s minimalno publike i svakojakih uputa što se smije i ne smije glede prijeteće corone. Veliko je to bilo životno iskustvo i meni, a kamoli njihovim mladim glavicama. Čestitam još jednom svima kao i njihovim roditeljima na lijepom odgoju i povjerenju koje su mi dali kao pedagogu. Moje srce je puno,” naglasila je Ilijana. Čestitamo!

TEKST: S. Pok       FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn