IGRALIŠTE U CEROVCU – Prostor za sport, igru i druženje, po mjeri mladih i najmlađih

Datum objave: 02. 9. 2016. | Kategorija: Društvo

n

CEROVAC –  U nazočnosti brojnih mještana Cerovca,  načelnik općine Ivica Kovačević jučer je simbolično predao na upotrebu novoizgrađeno igralište koje su mladi i najmlađi mještani tog naselja u općini Jakšić željno čekali.  Ukupna vrijednost investicije je oko 220 tisuća kuna, a na taj način Cerovčani su dobili kvalitetan prostor za sportske sadržaje i razonodu.

“Dobili smo hvalevrijedan reprezentativan objekt za naše mlade stanovnike i njihove potrebe. Najiskrenije se zahvaljujem načelniku Ivici Kovačeviću što je imao razumijevanja i što je ovo igralište uspio izgraditi, upravo kako nam je i obećao. Naše selo ima budućnost jer je veći broj mladih obitelji ostao živjeti ovdje što potvrđuje i djelovanje područne škole u našem mjestu. Mladih u dobi od 15 do 18 godina imamo više do 20-tak, a onih najmlađih i do 30-tak. U planu nam je da nakon ovih radova započnemo sa uređenjem našeg doma koji je također potreban mještanima za razne prigode. Duboko sam uvjeren da ćemo uz pomoć našeg načelnika Kovačevića u tome,” rekao je predsjednik Mjesnog odbora Cerovac Branko Miličević.

nn

Dovršetkom izgradnje igrališta zaokružena je cjelina sa sportskim sadržajima u Cerovcu, a već ovih dana otvara se novo gradilište u u tom mjestu jer počinje kompletna obnova područne škole za koju sutakođer osigurana sredstva. “Jedna mlađa ekipa iz Cerovca je došla u općinu i dala prijedlog da se izgradi primjereno igralište za djecu i mlade što smo u kratkom roku i učinili. Budući da unutar dvorišta područne škole ovdje u Cerovcu nije bilo moguće izgraditi ovakvo igralište odlučili smo da to napravimo na mjestu nekadašnjeg nogometnog igrališta koje su dugi niz ne upotrebljava. Željeli smo napraviti kvalitetno igralište za više sportskih sadržaja, mali nogomet, rukomet, odbojku i košarku sa dodatnim pratećim spravama za one najmlađe i tu želju smo i ostvarili. Investicija izgradnje i asfaltiranja igrališta bila je oko 175 tisuća kuna, no izdvojili smo i dodatna sredstva za opremu i  dodatne radove tako je cjelokupna investicija oko 220 tisuća kuna,” rekao je načelnik Kovačević dodajući kako je u planu i uređenje okoliša oko igrališta pri čemu će opet pomoći općina.

S igralištima na području općine Jakšić još nisu gotovi jer kako je najavio načelnik, na redu je izgradnja sličnog igrališta u Eminovcima. “Uvjeren sam da ćemo to naredne godine uspjeti i realizirati za što planiramo uvrstiti sredstva u proračun za 2017. godinu,” naglasio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

TEKST: S. Pok       FOTO: D.K.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn