HUMANOST SE NJEGUJE ODMALENA – Vrtićarci iz Čaglina donirali igračke vršnjacima u Sisku i Petrinji

Datum objave: 24. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Na inicijativu odgajateljice Rajke Jurčević iz Dječjeg vrtića koji djeluje pri OŠ Stjepana Radića Čaglin organizirana je hvale vrijedna akcija. Za svoje vršnjake čiji su obiteljski domovi ili vrtići stradali u potresu mališani su prikupili dječje igračke.

Iskreno kako to samo najmlađi znaju, klinceze i klinci donosili su igračke u vrtić svojim tetama Nikolini Barukčić i Rajki Jurčević. Potom je pedagoginja škole Ljiljana Đurđević tri kutije pune igračaka odvezla u prostorije Odreda izviđača Požega gdje su je dočekale Marija Čuljak i Katarina Kalnak koje će se pobrinuti da igračke sigurno stignu na odredište.

Djeca čaglinskog vrtića i njihovi roditelji su pokazali tako veliko srce i empatiju za mališane iz Siska, Petrinje, Gline i ostalih mjesta pogođenih potresom.

“I ovim malim činom poslala se lijepa poruka kako se humanost, dobrota i suosjećanje uče od najmanje dobi.Koliko god da su mali ujedno ih se uči kako je pomaganje potrebitima velika i vrlo važna stvar, da solidarnost, empatija i želja da se nekome pomogne jača i njihove karaktere. Čovjek koji želi pomoći drugom čovjeku, kada mu je pomoć najpotrebnija – to je jedna od najvažnijih, najčasnijih, ali, ponekad i najtežih životnih zadaća.Za iskazanu solidarnost i humanost naši vrtićarci i njihovi roditelji su zaslužili ocjenu ODLIČAN!” rekla nam je pedagoginja Ljiljana Đurđević, uz zahvalu svima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju i donirali dječje igračke.

TEKST: S. P.               FOTO:os-sradica-caglin.skole.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn