HUMANITARNI TURNIR “NISI SAM” – Pomoć za liječenje dječaka Karla iz Rešetara

Datum objave: 08. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Katolička gimnazija u Požegi u suradnji s Caritasom Požeške biskuije organizirala je 7. ožujka  u sportskoj dvorani OŠ Ivan Goran Kovačić u Velikoj deveti humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“ ciljem prikupljanja materijalne pomoći za liječenje dvanaestogodišnjeg dječaka Karla Bartolovića iz Rešetara.

Na cjelodnevnom turniru sudjelovalo je 12 nogometnih ekipa iz različitih dijelova Požeške biskupije i šire s ciljem prikupljanja materijalne pomoći za liječenje dvanaestogodišnjeg dječaka Karla Bartolovića iz Rešetara koji boluje od epilepsije, zaostao je u psiho motoričkom razvoju, ima oštećenje bubrega, a više puta je prebolio urosepsu. Trenutno pohađa 5. razred u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Novoj Gradiški u odjelu za djecu s poteškoćama u razvoju.

Nagrade i priznanja najboljima uručio je požeški biskup Antun Škvorčević. Prvo mjesto osvojio je Hrvatski nogometni klub Daruvar 1, drugo mjesto osvojila je Škola nogometa Hrvatski nogometni klub Željezničar i Slavonskog Broda, treće mjesto Nogometni klub Slavonija iz Požege, a četvrto mjesto Nogometna akademija Nopo – Legen iz Slavonskog Broda.

Za najboljeg strijelca proglašen je Matko Marić ( HNK Daruvar 1), najbolji vratar je Jakov Nikić (NK Željezničar), a najbolji igrač je Marko Vrbanek (HNK Daruvar 1). U turnir su se uključili i nogometni klub Papuk iz Velike, Hrvatski nogometni klub Daruvar 2 iz Daruvara, Nogometna akademija No limit iz Virovitice, Nogometni klub Sloga iz Nove Gradiške, Nogometni klub Slavija iz Pleternice, Nogometni klub Budućnost iz Rešetara, Nogometni klub Mladost iz Pavlovaca i Nogometni klub Dinamo iz Vidovaca. Revijalnu utakmicu odigrala su slabovidna djeca.

Osobitu zahvalnost biskup Škvorčević izrazio je prof. Mariu Ragužu iz Katoličke gimnazije u Požegi i njegovim suradnicima za organizaciju i vodstvo turnira. Zahvalio je i načelniku općine Velika Vladi Bobanu, ravnatelju veličke osnovne škole Zdravku Barunu, sucima Jozi Brezickom i Lovri Podoljaku te svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju cilja. Svojim novčanim prilozima u akciju su se uključili vjernici iz župa Katedralnog arhiđakonata Požeške biskupije, župe Rešetari i obje Novogradiške župe te drugi pojedinci i pravne osobe

IZVOR: pozeska-biskupija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn