HUMANITARNA AKCIJA -Udruga Branko Drinovac “Lega“ iz Bresnice gradi kuću hrvatskom branitelju u Novom Selu Glinskom

Datum objave: 16. 5. 2021. | Kategorija: Susreti

BRESINCA – Članovi Udruge iz pleterničkog kraja Branko Drinovac “Lega“- Bresnica odlučili su pomoći jednoj višečlanoj obitelji hrvatskog branitelja čija je kuća stradala u potresu na Banovini.

Inicijativa je to Udruge 63.“A“samostalne gardijske bojne koju su podržali još u siječnju ove godine kada su obišli  nekoliko objekata obilježenim crvenom naljepnicom. Tijekom tog obilaska pronašli su kuću u vlasništvu hrvatskog branitelja koja je bila predviđena za rušenje.

“Odlučili smo se izgraditi obiteljsku kuću 48-osmogodišnjem Ivi Milošiću i njegovoj supruzi Snježane (38) koji imaju četvero djece, Nikolu (19), Maju (12), Andreja (5) i Ines (4) s kojima živi i baka Janja Milošić (80) u zajedničkom kućanstvu.Dokumentacuju je odradila tvrtka Puni Krug d.o.o. iz Požege, a od radova je do sada odrađeno rušenje oštećene kuće, odvoz materijala i čišćenje gradilišta, iskop temelja, postavljanje armature, betoniranje, šalovanje i betoniranje prve ploče,” kaže predsjednik udruge Nikica Delač.

Za tu namjenu je Udruga 63.“A“ SGB uplatila 43.034,50 kuna dok je Udruga Branko Drinovac “Lega“ iz Bresnice uplatila gotovo 13 tisuća kuna. “Od iznosa naše Udruge Branko Drinovac Lega grad Pleternica je donirao pet tisuća kuna, mi smo iz naših sredstava izdvojili četiri tisuće dok je ostatak donirala osoba koja podržava naš rad i želi biti anonimna,” dodaju iz udruge uz zahvalu Gradu Pleternici i gradonačelnici Antoniji Jozić koji su prepoznali i podržavaju njihov rad.


Zahvaljujemo svima koji su volonterski radili na ovom projektu kao i dragovoljcu Josipu Širiću koji je stalno na terenu i koordinira sa svim radovima, – dodaju.Ovo je jedina kuća u Novom Selu Glinskom gdje se konkretno krenulo sa obnovom. Udruge su se obavezale da će ovaj projekt odraditi do kraja i da će obitelj Milošić prije zime useliti u svoju novu kuću.

Svi koji žele pomoći u realizaciji mogu uplatiti sredstva na račun Udruge Branko Drinovac “Lega” a iz udruge ističu kako će sve biti transparentno utrošeno sa računima.
UBD-LegaB
Bresnica 60
34310 Pleternica
IBAN-HR9024020061100785836

TEKST: S. P.               FOTO: UBD-Lega B

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn