HUMANITARNA AKCIJA – Pomozimo Mariu da ode na liječenje u Frankfurt

Datum objave: 20. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB/POŽEGA – Zagrepčanin Mario Puškarić  bori se s multiplom sklerozom zbog koje je ostao potpuno nepokretan. Obitelj došla je do bolnice u Frankfurtu čiji bi program liječenja 33-godišnjem Mariju mogao drastično poboljšati zdravstveno stanje, no postupak je vrlo skup. Potrebno im je 80.688 eura i svaka uplata je velika pomoć. Apel njegove sestre donosimo u cijelosti:

Moje ime je Marina Puškarić,

ovo je priča o mom bratu Mario. Odrastao je kao normalan, vedar i zdrav dječak pun entuzijazma za budućnost, sve dok ga u dobi od 17 godina nije snašla dijagnoza multiple skleroze. Treninge nogometa i druženje s prijateljima zamijenio je šepanjem u četiri zida, pa kolicima, a naposljetku i krevetom iz kojeg ne može ustati.

Dijagnoza mu je službeno potvrđena tek tri godine kasnije. Primio je terapiju citostaticima, inace onkološkim lijekom koji potiskuje imunitet kako bi se usporio tijek bolesti, a bio je i kandidat za liječenje matičnim stanicama, no kako mu se stanje pogoršalo u dobi od samo 24 godine terapije su prekinute te je tri godine proveo bez ikakve terapije. To je rezultiralo pogoršanjem njegove bolesti te do 28 godine više nije mogao sjediti ni u kolicima, kao ni samostalno obavljati nuždu te je ostavljen na 24 satnu brigu naše majke.

Zbog slabog imuniteta i radikalnog propadanja mišića te stanja, liječnici su odbili davati mu drugu terapiju u strahu da ga to ne ubije. To je nas kao obitelj natjeralo da potražimo druga rješenja izvan hrvatskog zdravstenog sustava.
Tko poznaje Maria zna da je on nevjerojatan – i 15 godina nakon dijagnoze te potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći on se i dalje smije te širi radost i ohrabruje nas.
Ipak, ono što ga najviše muči kao ponosnog mladića je to sto ga drugi moraju hraniti, presvlačiti, prati…

Kako smo iscrpili sve mogućnosti našeg zdravstva, došli smo do bolnice u Frankfurtu koja nam nudi upravo to. Riječ je o programu s matičnim stanicama, koji traje 40 dana a košta 80.688 eura..

Ne želimo izgubiti tu nadu niti ne želimo izgubiti Maria – on je naš brat, sin, prijatelj, netko tko je unatoč svim preprekama pun želje za životom i stvaranjem novih uspomena. Gledajući svog brata kako svaki dan sve više propada, jednostavno mi je kao sestri teško i nemoguće bespomoćno gledati. Iz tih razloga odlučila sam pokrenuti humanitarnu akciju prikupljanja donacija za njegovo liječenje jer ovo je naša zadnja prilika da reagiramo prije negoli bude prekasno.

Akciju podržava Savez društva multiple skleroze Hrvatske

Pozivni broj automata dodjeljenog za provodenje humanitarne akcije 060-9002. 

Podaci za uplatu: Udruga za promicanje nenasilja u društvu T.E.A.M.

Broj računa: HR8723400091111084387

Za uplate iz inozemstva: SWIFT: PBZGHR2X Privredna banka Zagreb (PBZ)

Opis plaćanja: prikupljanje financijskih sredstava za Maria Puškarića

TEKST: S. P.          FOTO: Pomozimo

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn