HUMANITARNA AKCIJA MARIJINI OBROCI – Posjetite štand u požeškoj pješačkoj zoni i donirajte za globalni pokret

Datum objave: 15. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U pješačkoj zoni, ispred zgrade Suda, OŠ Antuna Kanižlića postavila je informativni štand Marijinih obroka u okviru ovogodišnje tradicionalne humanitarne školske akcije “Gladnoj djeci za školski obrok”. Svakoga dana od 14. do 23. prosinca 2020., u vremenskom razdoblju od 9.00 do 11.00 sati, Požežani mogu dobiti informacije o Marijinim obrocima, humanitarnoj udruzi svjetskih razmjera, a koje je dio i Kanižlićeva škola, te donirati svoje novčane priloge.

Osnovna škola Antuna Kanižlića osmu godinu za redom, projektom “Gladnoj djeci za školski obrok” sudjeluje u globalnom projektu Mary`s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurava u školama svakodnevni topli obrok za izgladnjelu djecu. Zbog svog predanog humanitarnog škola je 2018 godine dobila Povelju humanosti Grada Požege. Humanost njeguju i dalje, ali u novim okolostima „novog normalnog”.

„Naša Škola ujedno je i mjesto gdje se nalazi infocentar Marijinih obroka u kojemu zainteresirani sugrađani mogu saznati sve o ovom globalnom humanitarnom pokretu i dati donacije, no uslijed trenutnih epidemioloških mjera vezanih uz epidemiju virusom COVID-19 sugrađani nisu u mogućnosti ulaziti u prostor infocentra. Stoga štand koristimo kao dio infocentra kako bi svi zainteresirani dobili informacije o   Međunarodnom projektu Mary`s meals – Hrvatska i školskom projektu „Gladnoj djeci za školski obrok” koju nastavnici, roditelji i učenici naše Škole ostvaruju u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska,” pojasnila je učiteljica Hrvatskog jezika Valentina Čurčić, prof., voditeljica školskoga projekta “Gladnoj djeci za školski obrok” i volonterka Marijinih obroka.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn