HSS BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Obilježena 92. godišnjica smrti Stjepana Radića

Datum objave: 08. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Županijska organizacija HSS-a Brodsko-posavske županije, koju su predvodili predsjednik ŽO Davor Vlaović i potpredsjednica HSS-a Klara Šćuka, obilježila je 92. godišnjica smrti Stjepana Radića koji je umro 8. kolovoza 1928. od posljedica atentata u beogradskoj skupštini.

HSS-ovci su godišnjicu smrti obilježili paljenjem svijeća i polaganjem cvijeće kod Radićeve biste na Trg žrtava rata u Slavonskom Brodu i sudjelovanjem na svetoj misi u Velikoj crkvi.

“Stjepan Radić je branio „narodne pravice“, bio je beskompromisni borac za pravdu, vizionar, učitelj i pacifist čiji je nauk i danas progresivan. Bio je čovjeka čija djela i 92. godine nakon smrti čitamo i u njima pronalazimo rješenje mnogih društvenih i gospodarskih problema. Radić je davno rekao da civilizirani narodi ne ratuju osim ako su prisiljeni braniti se. Energiju i sva nastojanja treba usmjeravati u obrazovanje žena i muškaraca koji će stvarati nove tehnologije koje mogu donijeti blagostanje” naglasio je predsjednik ŽO HSS Davor Vlaović dodajući kako Radićev slogan „Vjera u Boga i seljačka sloga“ koji su HSS-ovci zadržali do danas nije slučajan, već je rezultat dubokog promišljanja braće Antuna i Stjepana Radića koji su narodu poručivali vjerujmo i nemojmo se dijeliti, nema prijepora koji se slogom i zajedništvom ne može riješiti.

“Tako je i danas složno, bez dijeljenja i uvažavanjem svakog čovjeka sa svim društvenim , socijalnim i gospodarskimpotrebama možemo graditi pravedno društvo na radićevštini,” zaključili su okupljeni HSS-ovci na obilježavanju obljetnice smrti svog osnivača i vođe hrvatskog naroda Stjepana Radića.

TEKST: S. P./ HSS         FOTO:HSS BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn