HSS BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE: Obilježena obljetnica rođenja braće Antuna i Stjepana Radića

Datum objave: 11. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Izaslanstva ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije položila su cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika Stjepanu Radiću kojih u Brodsko-posavskoj županiji ima pet i svi su izgrađeni inicijativom HSS-ovaca. U Slavonskom Brodu svijeću u je zapalio zamjenik predsjednika HSS- i županijski predsjednik Davor Vlaović sa članovima stranke.

Antun i Stjepan Radić rođeni su 11. lipnja u Trebarjevu Desnom, Antun 1868., a Stjepan 1871. godine. Bili su seljački sinovi izrasli u učitelje, političare i prosvjetitelje. Izaslanstva ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije položila su cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika Stjepanu Radiću kojih u Brodsko-posavskoj županiji ima pet i svi su izgrađeni inicijativom HSS-ovaca.
U Slavonskom Brodu svijeću u je zapalio zamjenik predsjednika HSS- i županijski predsjednik Davor Vlaović, a izaslanstvu HSS-a se pridružila predsjednica županijskog SDP-a Marina Opačak Bilić.

„Braća Radić su obilježila hrvatsku povijest i hrvatsku politiku, bili su vizionari čije pozitivne politike niti danas nisu u potpunosti provedene u djelo pa su i danas jednako aktualne. Radićeve paradigme jednakost, sloboda i pravica i danas su u temeljima svih programa HSS-a jer samo obrazovan, slobodan pojedinac može graditi pravedno društvo, a pravedno društvo u Hrvatskoj još uvijek nije zaživjelo, još uvijek se politike prilagođavaju manjini koja iz dana u dan postaje sve korumpiranija i sve udaljenija od ideje demokracije kakvu imaju uljuđene europske države,” rekao je Vlaović.

TEKST: S. P.      FOTO: HSS BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn