HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE – U Požegi otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

Datum objave: 12. 11. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović na prigodnoj svečanosti danas je u Požegi otvorio Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Uz dosadašnjih 13 CISOK centara u Bjelovaru, Dubrovniku, Koprivnici, Karlovcu,Osijeku, Splitu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Varaždinu i Zadru te dva u Zagrebu, od danas je Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri otvoren i u Požegi. Požeški CISOK nalazi se na adresi Ulica Stjepana Radića 30 kao dislocirani dio požeškog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Uz ministra Aladrovića na svečanosti su bili i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić i zamjenik gradonačelnika grada Požege, prof.dr.sc. Borislav Miličević uz druge uzvanike.

Glavni cilj Centara za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) je unaprijediti osobne potencijale korisnika za cjeloživotni razvoj karijere. U CISOK-u je moguće dobiti savjete vezane uz traženje i stvaranje profesionalnih prilika te uz unapređenje tehnika traženja posla, a centri su posebno usmjereni prema mladima,učenicima i studentima, rečeno je na današnjoj svečanosti.

“Danas smo u Požegi otvorili 14 CISOK centar kako bi razvijao karijere prije svega mladih i obrazovanih, ali i svih onih koji zahtijevaju dodatne vrste obrazovanje. Ideja je da i osobama koji pripadaju NEET skupini (nije zaposlen, ne obrazuje se i ne osposobljava), ali onim osobama koji su zaposlene tako pruži dodatno savjetovanje o karijerama i mogućnostima prekvalifikacije. Nalazimo se u jednom vrlo zahtjevnom trenutku za tržište rada. Promijene koje se događaju na tom tržištu sve su intenzivnije i Hrvatski zavod za zapošljavanje mora tu reagirati brzo i agilno kako bi povećao zapošljivost radne snage i kako bi radna snaga bila spremnija za sve izazove koje nameće takvo tržište,” naglasio je ministar Aladrović.

“CISOK je otvoren s namjerom okupljanja širokog spektra korisnika. Tu prije svega mislimo na mlade do 30 godina, no isto tako, pružat ćemo usluge i osobama koje se ne nalaze na Zavodu za zapošljavanje niti su u bilo kakvom obliku zaposlenja. Dislocirani izvan naših centralnih objekata želimo im pružiti što lakši pristup,” naglasio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

“Kako smo prepoznati na razini Europske komisije kao primjeri dobre prakse, ušli smo u nacionalni plan Programa oporavka tako da smo za ovaj dio osigurali oko 25 milijuna kuna gdje ćemo proširiti naše usluge na području cijele Republike Hrvatske, uz razvoj dodatnih digitalnih alata pomoću kojih ćemo doprijeti do svih osoba kojima je potrebna takva vrsta usluga,” naglasio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. Dodao je kako ga posebno veseli suradnja s osnovnim i srednjim školama te Veleučilištem u Požegi.

TEKST: Sanja Pok             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn