HRVATSKI SABOR KULTURE – Pjevačke skupine KUD-a “Bektež” i KUD-a “Požeška dolina” na nacionalnoj smotri u Sisku

Datum objave: 03. 11. 2018. | Kategorija: Kultura

POŽEGA/ SISAK – Tijekom vikenda 10. i 11. studenoga 2018. godine, po prvi puta u Gradu Sisku i dvorani Miroslav Miletić Glazbene škole Frana Lhotke bit će održan 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava. U dvodnevnom programu Susreta predstavit će se čak 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija, a među njima su Mješovita pjevačka skupina KUD-a Bektež i Pjevačka skupina KUD-a “Požeška dolina” iz Požege, kao predstavnici Požeško-slavonske županije.

Susret hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja ove godine svečano obilježava 70. obljetnicu uspješnog djelovanja na unaprjeđivanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

U dvodnevnom programu Susreta koji će biti besplatan za publiku predstavit će se čak 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija i gostujuća Pjevačka skupina Češke Besede Sisak. Više od 350 pjevača sudionika svoj su nastup na Susretu morali izboriti pobjedom na županijskim smotrama tijekom godine. Svoj nastup pjevačice i pjevači kulturno-umjetničkih društava iz Bekteža i Požege osigurali su pobjedom u kategoriji izvorne pučke glazbe, a sisačkoj publici predstavit će se u subotu 10. studenoga.

Atraktivnosti programa, osim kvalitete izvedbi, doprinosi upravi i raznolikost kategorija vokalnih sastava pa uz izvođače izvorne pučke glazbe nastupaju sastavi u još tri kategorije – kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, kategoriji klasične glazbe te kategoriji slobodnih stilova i žanrova.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn