HRVATSKI SABOR KULTURE – Online kazališni seminar pod vodstvom Jasminke Petek Krapljan i Lea Vukelića

Datum objave: 03. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

ZAGREB – Hrvatski sabor kulture pripremio je novi online kazališni seminar-radionicu pod nazivom „Scenografija i kostimografija kao važni segmenti kazališne predstave” koji će pod vodstvom kostimografkinje i plesne pedagoginje Jasminke Petek Krapljan i scenografa Lea Vukelića biti održan od 20. do 22. studenog 2020. putem ZOOM platforme.

Online seminar će biti realiziran uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH. Prijave su otvorene za sve zainteresirane, a broj sudionika ograničen je na prvih 100 prijavljenih.

Mnogo je važnih čimbenika koji čine dobru kazališnu predstavu. To nije samo dobar dramski tekst i besprijekorna glumačka izvedba, već i vizualna strana predstave. Scenografija i kostimi omogućavaju gledatelju da doživi atmosferu izvedbe te nose vizualni identitet predstave. Stoga ćemo ovim online seminarom ukazati na značenja i važnosti scenografije i kostimografije u procesu nastajanja kazališne predstave, uz svladavanje osnovnih pojmova i značenja te primjere i savjete za scenografska i kostimografska rješenja.

Seminar će biti održan u 3 dijela tj. tijekom 3 dana (20. – 22. 11. 2020.) Polaznici seminar prate pasivno uz mogućnost aktivnog (audio/video) uključivanja za pitanja, razgovor i diskusiju. Kroz trodnevni program sudionike će voditi kostimografkinja i plesna pedagoginja Jasminka Petek Krapljan, scenograf Leo Vukelić te moderatorica webinara Martina Brumen, stručna suradnica HSK-a.

Sudionici seminar prate uživo putem ZOOM aplikacije, a seminar će sadržajno obuhvatiti: teorijski dio (prezentaciju, izlaganje, demonstraciju) te praktični rad. Po završetku programa svi sudionici dobit će potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi.

Za sve fizičke osobe koje su u članstvu Hrvatskog sabora kulture te one koji dolaze iz udruga/sekcija – članica Hrvatskog sabora kulture koje su podmirile članarinu, sudjelovanje na seminaru je BESPLATNO.
Za nečlanove (fizičke osobe koje nisu u članstvu HSK-a i članove udruga koje nisu u članstvu HSK-a)  kotizacija za sudjelovanje iznosi 250,00 kn.

Za više informacija o programu i prijavama kliknite OVDJE.

TEKST: S. P.        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn