HRVATSKA TURISTIČKA PONUDA NA VIRTUALNOM IZDANJU SAJMA ITB U BERLINU – Hrvatska dobitnica nagrade ITB Medical Tourism Destination Award

Datum objave: 13. 3. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

Hrvatska turistička zajednica, zajedno s 18 hrvatskih suizlagača, predstavila je hrvatsku turističku ponudu na virtualnom izdanju vodećeg svjetskog turističkog sajma ITB u Berlinu, koji se nakon 50 godina održavanja u fizičkom obliku po prvi puta održao putem online platforme ITB Berlin NOW od 9. do 12. ožujka.

Hrvatska delegacija odradila je niz online sastanaka s predstavnicima najvažnijih agencija, turoperatora i ostalih partnera kao što su DER Touristik, Schauinsland, Eurowings, BBC, Amadeus, jedna on najjačih svjetskih kompanija za nove tehnologije u turizmu, Holliday Pirates, velika booking travel platforma i drugi. „Nastupom na virtualnom izdanju ITB sajma zadržavamo prisutnost i vidljivost Hrvatske na našem tradicionalno najvažnijem njemačkom tržištu, ali i održavamo poslovne kontakte i odnose s ključnim partnerima, agentima, turoperatorima, avioprijevoznicima. Unatoč trenutnoj situaciji vjerujemo kako će s popuštanjem restrikcija doći do normalizacije turističkog prometa te kako će Nijemci u velikom broju i ove godine svoje povjerenje pokloniti upravo Hrvatskoj,” rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Tome u prilog ide i nedavno uvrštenje četiri hrvatske županije na popis sigurnih regija od strane njemačkog instituta Robert Koch među kojima je i Požeško-slavonska županija, a čime je Istra postala jedina sigurna morska regija na Mediteranu, kao i najave najveće njemačke zrakoplovne kompanije Lufthansa o povećanju broja letova u Hrvatsku u nadolazećem razdoblju.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu predstavili su suizlagači među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, grada Dubrovnika i grada Zagreba, ali i Croatia Airlines, Jadrolinija, Nacionalni park Plitvička jezera, Valamar, Maistra, Uniline, Laguna Novigrad d.d. (Aminess Hotels&Campsites), Liburnia Riviera Hoteli, ID Riva, Abacus, Ban Tours, Perfecta Travel, Sunturist, Unlimited Croatia DMC i Via Mea Travel.

U sklopu sajma Hrvatskoj dodijeljena ITB Medical Tourism Destination Award, koja se po prvi put dodjeljuje od strane ITB-a uz podršku HTI Conference (Health Tourism Industry). Organizatori dodjele nagrade prepoznali su Hrvatsku kao inovativno i održivo odredište koje svojim gostima pruža visoku razinu iskustva i usluga s područja medicinskog turizma što potvrđuje i brojka od preko 250 tisuća gostiju koji godišnje posjete našu zemlju motivirani zdravstvenim turizmom. Nagradu je preuzeo Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

TEKST: S. P.      FOTO: HTZ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn